vineri, 12 august 2011

T: Suportul cu-o "Umbrela Verde"

Hello!! Provocarea Umbrelei Verzi am onorat-o realizand un suportel avand ca baza de lucru un dvd care a picat testul scrisului. V-am mai povestit ca aveam de gand sa incerc de mult sa fac astfel de suporturi si cu alte materiale speciale, dar intamplarea a facut sa incerc cu ce aveam la indemana si sa iasa ceva foarte frumos. sa stiti ca sunt si rezistente (au trecut testul) - dar acum depinde si cum sunt "tratate" - eu am mare grija in general de lucruri:P. V-am aratat luni un tutorial facut special pentru provocarea  lansata de Scrapper in Romania. Ei bine cand am realizat acest suport m-am gandit sa fac si mai multe poze si daca tot le-am facut sa le folosesc, nu?:) Inca un tutorial despre cum puteti realiza suporturi. Daca incercati si voi nu uitati sa ne aratati si noua:)!

Ma gandesc serios sa realizez niste imagini ce pot fi imprimate si astfel sa pot sa realizez seturi:). Chiar sa imi spuneti ce parere aveti? Inca ceva:). Aceste suporturi pot fi foarte bine folosite si ca mici tablouri (exista niste suporturi deobicei transparente - voi incerca sa fac si eu ceva sa va arat), dar si ca decor - pe perete...:P. Cand voi recupera "colectia" de cd-uri (materia prima) am un proiect... "maret". 

Ce am folosit:

 
- coala alba A4
- lipici la stick (chiar cel din imagine)
- 1dvd
- cutterul roz
- cariori (acestea au doua varfuri - unul mai subtire, altul mai gros)
- markere pe baza de apa (nepermanente)
- marker negru permanent
- markere foarte subtiri (nepermanente)
- creion si guma


-click pe imagini pentru a le vedea mari-

Se aplica uniform lipiciul pe toata suprafata dvd-ului. Eu prefer sa il aplic pe "fata" lui. Apoi acesta se aseaza cu fata in jos pe coala de hartie si se preseaza usor pentru a adera de aceasta. Se intoarce si se niveleaza usor pentru a nu ramane bule de aer:).

 
-click pe imagini pentru a le vedea mari-

Dupa ce nivelam si ne asiguram ca dvd-ul a aderat la hartie ne folosim de degete pentru a evidentia marginile de jur imprejur (acest lucru ne va ajuta la urmatoru pas). Aranjam suportul si hartia ca in a doua poza de mai sus si folosind cutterul decupam de jur imprejur. Deoarece am evidentiat marginile vom taia mai usor.

Photobucket
Rezultatul:)

Putem trece la pasul urmator: decorarea. In acest caz fiind o provocare din partea Umbrelei Verzi am hotarat sa includ simbolul in desen si ideea urma sa fie bineinteles una in tema: protejarea naturii:).

  
-click pe imagini pentru a le vedea mari-

Ca sa realizez soarele am folosit o hartie perforata (stiti poate perforatorul meu cu soare mic) si am colorat in interior. Carioca aceasta (mai ales varful gros) este destul de lichida - seamana putin cu acuarelele si a cam intinat, dar dupa ce am facut conturul s-a rezolvat problema. Am fotografiat si "ustensilele" - sa le vedeti mai bine.

-click pe imagini pentru a le vedea mari-

La nor am improvizat ca deobicei- puteti vedea foarte bine in prima poza efectul de acuarela pe baza de apa pe care il au aceste carioci.

-click pe imagini pentru a le vedea mari-

Mai sus - cum am realizat umbreluta si in a doua imagine puteti vedea si markerele acelea foarte subtiri despre care va povesteam. In poza de mai jos o imagine mai clara a ceea ce am realizat pana acum:


O noua etapa a fost cea a adaugarii personajelor. Ca sa fiu sincera eu improvizez pe parcurs. Pot sa imi fac schite inainte si la final sa fie ceva cu totul si cu totul diferit. In acest caz am ales sa fac intai o schita pe o bucata de hartie (fiind usor transparenta puteam vedea unde sunt amplasate umbrela si restul elementelor pe suport:

-click pe imagini pentru a le vedea mari-

Evident cand am schitat cele doua zane pe suport am mai modificat cate ceva pentru a se aranja cat mai frumos. In cea de-a doua poza am inceput sa le colorez - am folosit doua markere gri.

Photobucket 
-click pe imagini pentru a le vedea mari-

Am continuat cu parul si alte elemente ale fetei, ochii sunt realizati cu cele doua markere permanente de mai sus (turcoaz si violet). Marea mea dezamagire a venit cand am facut conturul cu negru... mi se pare ca s-a stricat mult din desenul initial - probabil mi-ar fi trebuit ceva cu un varf si mai fin, dar asta e . Acesta este motivul pentru care nu am mai facut poze in detaliu la restul elementelor colorate si desenate - dar sunt sigura ca v-ati prins deja ce si cum.

-click pe imagini pentru a le vedea mari-

Mai sus puteti vedea rezultatul pozat fara blitz si cu blitz. In poza de mai jos puteti vedea cum am adaugat si ultimul element: folia de plastic alimentar. De aceasta data am intins foarte bine folia, obtinand un efect nemaipomenit!


Sper ca v-a placut tutorialul acesta si l-ati gasit folositor. Nu uitati sa ne aratati si noua daca incercati sa faceti asa ceva, ne-am bucura foarte mult sa vedem rezultatele. Daca aveti sugestii sau ati vrea sa realizam ceva anume, sau inspirat de o tema, va asteptam fie cu un comentariu, fie pe mail: copilarim[@]gmail[.]com (nu uitati sa stergeti parantezele :P).

click pe poza pentru a o vedea mai mare

0 comments :

Trimiteți un comentariu