duminică, 14 august 2011

Il patto delle rane (Pactul broastelor)



video via youtube

 Rezumat:
Se abatuse o seceta teribila asupara pamantului. Plante, animale si oameni aveau de suferit si piereau din cauza ei. Ploaia parea sa fi uitat sa mai cada pe pamant si pe zi ce trece situatia se inrautatea. O pereche de broaste asteptau venirea pe lume a copilasilor lor... Din pacate pentru ei, era vitala existenta apei, altfel micutii nu ar fi avut nici o sansa de supravietuire. Atunci viitorul tata hotari sa plece catre palatul zeului ploii, pentru a-l ruga sa-i ajute.
Drumul era lung si anevois si acesta obosise... O pasare incerca sa il descurajeze, dar el nu renunta si isi continua drumul pana cand nu mai putu sa mearga. Cum se odihnea sfarsit, vazu o umbra si fu inhatat de o acvila. Se ruga de aceasta sa il crute povestindu-i unde se ducea si de ce. Atunci acvila se hotari sa il ajute si sa il duca la palatul zeului (nu de alta dar cu seceta aceea nu se mai gasea nimic de mancare si era si in interesul lui).
Ajuns in palat, broscoiul nu gasi pe nimeni dar auzi la un moment dat susurul apei. Intrand in acea incapere il zari si pe zeu inchis alaturi de dragonul sau. Acesta ii spuse ca zeul secetei facuse acest lucru si astfel el nu mai putuse sa trimita ploaie pe pamant. Zeul il ruga pe broscoi sa ii aduca cheia pentru a putea fi liber si ii promise ca il va ajuta la randul sau.
Eliberat, zeul ploii il trimise pe dragon sa lupte impotriva dragonului zeului secetei. Cei doi dragoni se luptara si cel al zeului ploii castiga batalia. Dupa ce ii multumi broscoiului pentru ajutori, zeul il intreba daca mai are vreo dorinta.. si acesta ii raspunse ca isi doreste ca de cate ori oracaie zeul sa le trimita ploaie. Zis si facut, ploaia incepu sa cada pe pamant si broscoiul se intoarse la broscuta lui.
Pamantul se trezi la viata, natura se inviora si oamenii si animalele isi revenira. Cei mai ferictiti erau cei doi insa - parinti ai unor mormoloci ferictiti. De cate ori acestia isi doreau ploaie era suficient sa oracaie si zeul le asculta dorinta.
Chiar si in zilele noastre daca broastele "fac galagie" inseamna ca va veni ploaia curand:)

0 comments :

Trimiteți un comentariu