duminică, 7 august 2011

Il re della foresta (Regele padurii)




video via youtube

 Rezumat:
Dupa cum bine stiti, in jungla traiesc o varietate mare de animale cum ar fi tigrii, leoparzii, ursii, serpi precum pitonii, dar si lei. Tot in jungla se afla si cel mai fricos pui de maimuta care nu se despartea de mama lui, desi era destul de mare ca sa se descurce singur. Mama maimuta ii spuse ca daca va continua asa nu va reusi sa supravietuiasca singur in padure, pentru ca la un moment dat ea nu va mai fi acolo sa il ajute. Acesta era insa inspaimantat de animalele periculoase din jungla. Atunci mama maimuta hotari sa ceara sfatul bufnitei batrane si intelepte.
Aceasta era deja la curent cu povestea maimutoiului fricos si hotari sa le ajute pe cele doua maimute. Le duse pana la marginea junglei si le arata cel mai puternic animal din lume: omul. Le explica faptul ca pe langa forta fizica omul mai avea si intelgenta si daca o folosea asa cum trebuie putea sa captureze chiar si un tigru. Apoi, bufnita adauga faptul ca omul este "ruda" cea mai apropiata a maimutelor si astfel daca maimutoiul isi va folosi creierul, nimic nu il va mai speria.
Maimutoiul pleca astfel sa isi caute singur mancarea, luptandu-se cu teama. Nu trecu mult si se intalni tocmai cu leul. Acesta se bucura nespus ca in sfarsit si-a gasit un pranz pe cinste cand maimutei ii veni o idee. Ii spuse leului ca el are deja intalnire cu un leu in partea cealalta a padurii - un leu care a spus ca este cel mai puternic si a ras de leul nostru. Auzind asa ceva, leul se hotari sa plece sa isi puna la punct confratele si maimuta il conduse catre o stanca sub care se afla o apa. Uitand-se in jos leul vazu intr-adevar un alt leu, dar acela era doar reflexia sa in apa. Cand sari "la bataie" nimeri direct in lac si nestiind sa inoate .. va imaginati ce a patit. 
Maimutoiul este foarte fericit ca a scapat de leu si prinzand curaj pleaca mai departe in cautare de hrana. Vestea se raspandi si toate animalele feroce hotarara sa stea departe de acesta. Maimuta capata curaj, isi uita temerile si mai mult, ajunse sa se considere regele padurii. Tocmai atunci aparu langa el cel mai mare elefant din padure. Simtindu-se lovit in orgoliu, pentru ca elefantul ii spusese ca el este cel mai puternic animal din padure si ca pana si leul nu se apropia de el, maimutoiul hotari sa isi dovedeasca superioritatea. Mai intai jongla cu un fruct. Nici elefantul nu se lasa mai prejos, folosindu-se de trompa sa. Apoi maimutoiul se lauda ca este un bun catarator, iar elefantul dobori pomul la pamant. Atunci interveni bufnita. Ea le spuse ca cel mai puternic va fi ales in urma unui concurs: cel care va aduce primul o nuca de cocos dintr-un arbore care se afla o stanca inalta.
Zis si facut cei doi incepura concursul. Maimutoiul se misca mult mai repede si ajunse primul la un rau - acesta era insa foarte mare si adanc si nu avea cum sa il traverseze. Elefantul in schimb intra in apa fara probleme... cum avansa insa se gandi: ce vor spune celelalte animale despre el daca vor afla ca nu l-a ajutat sa treaca apa pe maimutoi.. si hotari sa se intoarca si sa il ia si pe acesta pentru a trece impreuna apa. Ajunsi apoi la stanca maimutoiul se urca repede pana sus, in timp ce elefantul se chinuia la baza stancii... Maimutoiul se gandi insa: ce vor spune ceilalti cand vor vedea ca elefantul l-a ajutat sa treaca apa si ajunsi la stanca maimuta nu l-a ajutat la randul ei. Atunci ii arunca o nuca de cocos elefantului si cobori cu o alta nuca langa acesta. Cei doi incepura sa rada ... pentru ca au realizat ca pana la urma nu era atat de important care era cel mai tare si plecara impreuna ca doi prieteni buni.

0 comments :

Trimiteți un comentariu