duminică, 21 august 2011

Il pennello magico (Pensula fermecata)




video via youtube

 Rezumat:
Era odata un baiat pe nume Marian care locuia in China. El era sarac si traia langa padure, toate animalele de acolo fiindu-i prietene.
Intr-o zi cand stransese niste vreascuri trecu pe langa casa guvernatorului si zari cum acestuia i se facea un portret de catre un pictor. Isi dori si el sa invete sa deseneze, dar cum nu avea bani fu izgonit.


Baiatului ii placea insa atat de mult desenul incat incepu sa deseneze .. fie cu un bat in pamant, fie cu degetele in nisip si devenea pe zi ce trecea mai priceput. Intr-o seara inainte sa adoarma isi dori iar o pensula si dintr-o data luna se mari si in lumina sa aparu un mag care ii darui o pensula.
Cum dimineata se apropia baiatul desena pe peretele casei sale un cocos... si acesta prinse viata. Acea pensula era magica.
In ziua aceea tanarul merse prin sat si desenand ii ajuta pe oamenii nevoiasi (de exemplu unor oameni le desena un bou sa ii ajute la arat). Dar vestea se raspandi si guvernatorul puse ca acesta sa fie arestat. In fata guvernatorului tanarul recunoscu faptul ca deseneaza, dar nimic mai mult. Guvernatorul ii ceru sa deseneze un copac cu bani dar tanarul refuza si fu inchis alaturi de alti oameni aflati in inchisoare pe nedrept. Tanarul desena o usa si ii ajuta pe ceilalti sa scape dar el nu mai reusi sa fuga si fu legat iar pensula confiscata.
Guvernatorul il puse pe pictor sa ii deseneze pomul cu nestemate dar pictura nu deveni realitate asa ca ii ceru din nou tanarului sa deseneze si acesta accepta. desena o mare si un munte de aur si un vas... Guvernatorul urmat de oamenii sai urcara pe vas si plecara spre munte.. cum ceru vant, tanarul desena vant si nori si furtuna facu vasul sa fie inghitit de valuri si guvernatorul cel lacom isi gasi astfel sfarsitul...
Tanarul continua sa ii ajute pe cei din jurul sau si trai fericit si iubit de oameni si animale:).

0 comments :

Trimiteți un comentariu