duminică, 21 august 2011

Il topolino innamorato (Soricelul indragostit)



video via youtube

 Rezumat:
A fost odata un indian care traia alaturi de sotia sa o viata linistita. Erau insa tristi pentru ca nu aveau un copil. Intr-o zi, femeia a vazut pe cer o pasare care tinea in ghiare o soricica. Cu ajutorul sotului sau reusi sa salveze micuta creatura si hotari sa o adopte si sa o creasca la fel ca pe fiica sa.

Timpul trecu si micuta creatura isi petrecea timpul alaturi de parintii adoptivi care o iubeau mult. Din umbra o privea si un soricel care se indragostise de ea. Acesta nu indraznea insa sa se apropie pentru ca era sarac..
Intr-o zi soricica primi cadou o rochita minunata caci venise timpul sa se marite. Mama sa adoptiva isi dorea ca fiica sa sa devina nevasta celui mai puternic, asa ca mersera la soare. Acesta asternuse un frumos curcubeu pentru a sarbatori evenimentul. Atunci aparu si soricelul pentru a-i ura soricutei toate cele bune...
Cand plutea usor pe curcubeu spre soare, soricica fu prinsa in puful unui nor negru - mai puternic decat soarele si dornic sa se insoare cu frumoasa creatura. Dar nu trecu mult timp si un vant napraznic incepu sa sufle dorindu-si sa fie el sotul soricutei. Vazand-o inspaimantata, soricelul alerga la un zid de caramida si ii ceru ajutorul. Acesta se dovedi mai puternic decat vantul si astfel toata lumea fu de acord ca soricica sa se marite cu el. Dar aceasta il iubea pe soricel.
Soricelul culegea niste flori ca sa i le duca soricutei cand auzi doua pasari pe ramura unui copac vorbind despre nunta. Acestea spuneau ca mireasa este nefericita si este indragostita de altcineva si ca exista ceva mai puternic decat orice pe lume: puterea dragostei. Atunci soricelul merse in locul unde se tinea nunta si il provoca pe zid. La inceput nu reusi sa il clinteasca, dar auzind vocea soricutei care ii spunea ca il iubeste, roase baza zidului care se prabusi si o salva pe soricuta.
Cei doi plecara sa isi faca o casuta a lor, parintii adoptivi asteptandu-i in vizita oricand vor dori sa vina. Si va intrebati daca au trait fericiti... ??:) Foarte, doar se iubeau.

0 comments :

Trimiteți un comentariu