duminică, 28 august 2011

La foglia magica (Frunza magica)

Astazi calatorim in Africa :)!! Sper ca va plac aceste povesti si le gasiti folositoare! Eu abia astept sa vina duminica, asa am mereu motiv sa-mi strecor cateva momente animate:)).




video via youtube

 Rezumat:
Ne aflam in Africa, unde un trib de indigeni isi construise un sat. Capetenia acestora, Irunga, astepta nerabdator sa i se nasca mosteritorul si viitorul conducator al tribului. In bataile tobelor si cantecele si dansul satenilor sotia acestuia aduse pe lume doi gemeni identici. Acum tatal nu stia pe care sa il aleaga pentru a fi succesorul sau...
Cu timpul, cei doi frati identi la inceput crescura diferit: Karandolo deveni puternic si cu o constitutie robusta, in timp ce Kehinde  era slabut si firav. Era deja clar cine urma sa fie conducatorul tribului si, nemaisuportand sa fie in umbra fratelui, Kehinde hotari sa plece de acasa. Naviga pe rau cu barcuta sa pana ajunse in fata unui arbore enorm... Cand se apropie o frunza ii spuse sa o rupa cu atentie.. odata desprinsa de copac aceasta se transforma intr-un om care il ruga sa faca acelasi lucru cu toate frunzele. Delicatul Kehinde facu intocmai si elibera astfel un intreg popor ce fusese vrajit. Ultima frunza se transforma in printesa padurii care drept recunostinta deveni sotia lui si ii darui putere. Il ruga doar sa tina secretul frunzelor.
Kehinde fu foarte fericit o perioada dupa care isi dori sa isi revada parintii si fratele si desi se ruga sa aiba putere sa reziste, intr-o seara fugi de la palat cu bogatiile spre satul sau. Printesa il vazu de la geam cum fugea ca un hot si se ruga ca acesta sa poata tine totusi secretul...
Ajuns in satul sau, Kehinde vazu mormintele parintilor si fu foarte mahnit. Fratele sau il intampina pentru prima data cu bucurie, bucurie cara ascundea insa dorinta de a afla cum de Kehinde devenise puternic si bogat. Imbatat cu vin si vorbe de fratele sau, Kehinde  incepu sa ii spuna in cele din urma secretul, dar pe masura ce vorbea lucrurile dispareau. Dandu-si seama ce a facut, acesta alerga spre rau si apoi vasli pana la locul unde se afla copacul, dar acolo il astepta un peisaj dezolant... pierduse tot.



0 comments :

Trimiteți un comentariu