sâmbătă, 13 august 2011

Tom si Jerry - Saturday Evening Puss

Cel de-al 48-lea desen animat cu Tom si Jerry, aparut pe 14 ianuarie 1950 se numeste  Saturday Evening Puss .
Produs
de Fred Quimby si regizat de William Hanna si Joseph Barbera pe muzica lui Scott Bradley.
Trivia: Acest episod a avut parte de cateva cenzurari si modificari. Daca sunteti curiosi despre ce este vorba puteti citi mai multe aici, in engleza. Pe scurt va pot spune insa ca in versiunea reeditata din 1957, Chuck Jones a schimbat personajul feminin (care era Mammy Two Shoes ) cu o tanara blonda. Veti putea vedea singuri diferentele pentru ca am gasit desenul atat in varianta 1950, cat si n 1957.






Tom si Jerry -  Saturday Evening Puss (1950)

video via youtube




Tom si Jerry -  Saturday Evening Puss (1957)
video via youtube

Rezumat
In ambele versiuni scenariul este cam acelasi: stapana casei se pregateste sa plece la o petrecere. Nici nu iese bine pe usa ca Tom isi anunta amicii ca pot petrece la randul lor. Dupa ce incing atmosfera cu o muzica de.. jazz, amicii sunt cinstiti cu sendvisuri (lol) si tarta. In acest timp sarmanul Jerry traieste si simte muzica... la propriu .
Soricelul se hotaraste sa le atraga atentia petrecaretilor ca nu poate dormi - va dati seama ca nu este luat in serios si motanii se distreaza pe seama lui. Cand acesta isi ia revansa, incepe nelipsita cursa.. Dupa ce este prins, Jerry este legat de snurul de la draperii. Vazand cum stau lucrurile, reuseste sa ajunga la telefon si sa o anunte pe stapana casei care ajunge intr-un suflet si, dupa ceva corectii aplicate ii da afara pe cei patru motani formand un totem.
Jerry se aseaza confortabil in patul sau pregatit sa adoarma cand, din sufragerie, se aude aceasi muzica agasanta de mai devreme, deoarece stapana casei considerase ca ar fi foarte potrivita la ora aceea:)).

0 comments :

Trimiteți un comentariu