luni, 12 septembrie 2011

01. "Matthew Cuthbert is Surprised" / La sorpresa di Mattew Cuthbert

Episodul 1: Surpriza pentru Matthew Cuthbert 
Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
01. "Matthew Cuthbert is Surprised"

via youtube


01. La sorpresa di Mattew Cuthbert 
indisponibil in italiana

Rezumat:
Candva la inceputul secolului 19, o fetita cu parul rosu privea increzatoare spre viitor. Actiunea se petrece pe Insula Prince Edward, din Canada, iar fetita se numeste Anne Shirley.
In acest timp, Matthew Cuthbert, imbracat ca de sarbatoare, se indreapta in sareta sa spre statia de tren Bright River pentru a-l intampina pe baiatul pe care impreuna cu sora sa hotarasera sa il ia de la orfelinat. Matthew nu se simte in largul sau in prezenta strainilor (mai ales a femeilor si fetelor), de aceea nu si-a intemeiat o famile. Alaturi de el locuieste sora sa, Marilla, care are grija de el si de gospodaria lor de la Green Gables. Ea se pregateste intens pantru a-l intampina pe noul membru al familiei.
Vazandu-l pe Matthew plecand cu sareta, vecina lor Dna Lynde  vine sa afle ce s-a intamplat si se arata foarte mirata la ideea adoptiei. Marilla ii spune ca s-a gandit de mult la acest lucru, inca de cand dna Spencer adoptase un copilas de la orfelinat... vecina insa este circumspecta si ii povesteste despre cazul in care o fetita adoptata a turnat otrava in fantana si si-a omorat familia adoptiva, dar Marilla ii reaminteste ca ei adopta un baiat, care pe langa faptul ca ii va ajuta, va primi si un adapost si educatie..
Trenul ajunge in gara si Anne  coboara luandu-si la revedere de la doamna Spencer care o insotise pana acolo. In timp ce asteapta sa vina sa o ia cineva, se plimba pe sinele de cale ferata, priveste in jur.. observa un pom inflorit. Cand ajunge Matthew, al carui ceas statuse, Anne statea pe niste saci afara pentru ca, asa cum ii spusese si angajatului de la gara, afara este mai mult loc pentru creativitate. Auzind ca este vorba despre o fata, Matthew Cuthbert spune ca el astepta un baiat, dar angajatul care si asa intarziase ii sugereaza sa vorbeasca singur cu fata.
Anne il saluta si ii spune ca se ingrijorase gandindu-se de ce a intarziat, dar ca daca nu ar fi ajuns se gandea sa isi petreaca noaptea in frumosul cires salbatic de peste calea ferata, in care la lumina lunii nu s-ar fi temut de nimic. Si daca vi s-a parut prea linistit episodul pana acum, cu siguranta ca Anne il va anima - vorbeste tot timpul: ii multumeste lui Matthew ca a venit sa o ia, ii spune ca isi va duce singura mica avere pentru ca geanta risca sa se rupa, ca ii place foarte mult sa se plimbe si ca este fericita ca va locui cu el si va apartine si ea cuiva, pentru ca asa ceva nu se mai intamplase. Urcata in sareta, Anne ii spune ca nu ii place deloc la orfelinat - doar noapte isi mai poate imagina diverse lucruri (cum ar fi ca fetita de langa ea este de fapt fiica unui duce, rapita cand eram mica de cineva care a murit inainte de a spune secretu. Apoi ii spune ca isi doreste sa se ingrase candva, sa ajunga o doamna, pentru ca este mult prea firava si mai are si pistrui.
Matthew porneste sareta si pleaca spre casa. Anne nu parea sa aiba nevoie sa se odihneasca, vorbind non-stop. Dar in mod surprinzator, desi deobicei nu ii placeau prezentele feminine, Matthew se ataseaza de aceasta fetita putin ciudata, cu o imaginatie debordanta. Cand acesta nu stie sa ii raspunda de ce drumurile sunt rosii, ea il linisteste ca vor afla alta data, pentru ca oricum nu este bine sa stii chiar tot, nemairamanand loc pentru imaginatie. La un moment dat, Anne il intreaba daca vrea ca ea sa nu mai vorbeasca, pentru ca desi ii va fi greu se va opri daca el ii va spune asa. Apoi ii spune ca lumea o priveste ciudat pentru ca vorbeste asa de mult ...
Primind confirmarea ca poate vorbi in continuare, Anne ii spuse lui Matthew ca este foarte fericita pentru ca doamna Spencer i-a povestit despre copacii de la Green Gables - si ea iubea copaciim chiar se simtea putin vinovata fata de cei firavi lasati in urma la orfelinat. Cand afla ca exista si un paraias unde va locui, Anne se declara aproape fericita - motivul pentru care nu era pe deplin fericita fiind culoarea parului sau: rosu, pe care si-l dorea negru ca pana corbului...Dintr-o data insa Anne amuteste, dupa ce observa in fata lor o padure de pomi in floare, in care imaginatia sa prinde aripi..
Vazand ca fata nu mai scoate nici un sunet, Matthew o intreba daca este obosita si ii este foarte foame, pentru ca mai aveau putin de mers. Anne il intreba despre pomi si acesta ii raspunde ca este o alee a merilor ai ca este draguta. Pentru Anne este minunata, ba chiar simte o durere in piept (ce de altfel pentru orice lucru minunat) si se gandeste sa ii schimbe denumirea in Incantatoarea cale alba. Cand aude ca mai este doar o mila pana acasa, Anne ii spune ca este in acelasi timp fericita (pentru ca nu a avut o casa), si nefericita (pentru ca drumul pana acolo fusese minunat si o intrista ca se termina, mai ales ca din proprie experienta se astepta la ceva mai putin fericit). Matthew devine mai adancit in ganduri, in timp ce Anne priveste asfintitul printre crengile copacilor

Din episodul de maine:
Dupa ce trec de lacul minunat, in sfarsit ajung acasa, unde Marilla la randul sau este surprinsa.  Ce se va intampla? Aflam maine.


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 


Actualizare video ianuarie 2018

2 comments :

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

FFrumos! O fetita vioaie si plina de energie pozitiva e tot ce ai nevoie.

copilarim spunea... [Raspunde]

:)

Trimiteți un comentariu