luni, 19 septembrie 2011

06. "Anne of Green Gables" / Anna dai Tetti Verdi

Episodul 6: Anna de la Green Gables

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
** Green Gables se refera la acoperisul casei si culoarea frontonului:P
 
06. "Anne of Green Gables" 

via youtube

06. Anna dai Tetti Verdi
versiune in italiana indisponibila momentan


Rezumat:
Marilla nu i-a spus lui Anne ca a hotarat sa o adopte pana dupa masa, toata dimineata tinand-o ocupata si observand cum se comporta. Si-a dat seama ca aceasta era desteapta si ascultatoare si ca atunci cand are ceva de facut uita de vise. Dupa ce termina de spalat vasele Anne o implora sa ii spuna ce hotarare a luat, dar Marilla  ii atrage atentia ca nu a spalat cu apa clocotita carpa de vase. Dupa ce termina ce avea de facut, Anne primeste vestea minunata de la Marilla - urma sa locuiasca acolo si lacrimi de fericire incepura sa ii curga din ochi. O intreaba pe Marilla de ce se intampla acel lucru daca este atat de fericita si aceasta ii spune ca probabil pentru ca este fericita, dar si obosita dupa atata treaba si ca ar fi bine sa stea jos si sa se linisteasca, pentru ca planfe prea usor.
Marilla ii spune ca va merge la scoala in septembrie, dar Anne nu poate rezista chemarii naturii si spunand ca lipseste putin iese sa ii dea vestea cea buna si ciresului din fata geamului sau. Si timpul parca sta in loc in timp ce ea se bucura de natura. In cele din urma il vede pe Matthew pe camp si alearga sa ii spuna vestea cea buna. Si din acel moment, devine asa cum spune Matthew: Anne de la Green Gables. In drum spre casa cere voie sa rupa o crenguta inflorita dintr-un mar si cum primeste incuviintarea lui Matthew desi ezita putin rupe crenguta pentru a o duce in casa.
Pe prispa, inainte sa intre in casa, se spala pe picioare si maine. Marilla o intreaba unde a fost si Anne ii raspunde ca de atata fericire a uitat cat era ceasul si ca a fost sa isi salute noii prieteni din padure. Marilla ii atrage atentia ca trebuie sa fie responsabila de ceea ce face si spune daca vrea sa stea acolo si ca dupa ce se spala pe maini sa o ajute sa faca ceaiul. Dupa ce pune crenguta in apa, Anne face ceea ce i se ceruse. La masa ii intreaba cum sa li se adreseze si Marilla ii spune ca pe nume - nu va fi nerespectuasa daca va vb frumos. Cand Anne o intreaba daca nu ar vrea sa ii spuna matusa raspunde ca nu, pentru ca nu erau rude, iar cand este intrebata daca nu si-a imaginat niciodata ceva ce nu exista, Marilla raspunde ca nu si nici nu crede in asa ceva.
Matthew o cheama sa vada pisicutele, dar Marilla ii spune ca trebuie sa invete rugaciunile. Anne se gandeste si spune ca desigur, va putea sa viziteze pisicutele si alta data, de vreme ce locuieste acolo. In timp ce strangeau masa, o intreaba pe Marilla daca va avea o prietena buna in Avonlea.Aceasta ii spune despre Diana care era plecata la matusa ei, ca sunt de aceeasi varsta si ca are ochii negru si parul negru. Anne aduce iar vorba despre parul sau roscat care o facea nefericita si apoi povesteste de vremurile cand era la doamna Thomas care avea o vitrina si cum isi imagina ca are o prietena pe nume  Katie Maurice - careia ii povestea tot ce i se intampla si care o putea purta departe intr-o lume minunata. Apoi isi aminteste cat de trist a fost momentul cand aplecat la doamna Hammond si a trebuit sa se desparta de prietena sa .. imaginara. 
Marilla ii zice ca ar trebui sa nu isi mai imagineze atatea lucruri pentru ca ajunge sa le si creada si sa plece sa isi invete rugaciunea. In timp ce si Marilla  lucreaza, Anne isi face din nou aparita fiind foarte incantata de rugaciune care i se pare melodioasa. Marilla insa o trimite inapoi in camera ei tocmai cand Anne voia sa stie ce trebuie sa faca atunci cand nu poate rezista unei tentatii ca aceea pe care o simtise atunci cand a rupt crenguta de mar inflorit, pe care de altfel parca nu ar fi vrut sa o rupa si sa-i scurteze astfel viata.
Ajunsa in camera, Anne incearca sa isi imagineze ca este Cordelia Fitzgerald, dar nu pare a reusi si isi spune ca este Anne de la Green Gables  si este foarte fericita ca in sfarsit apartine si ea cuiva si de un loc.

Episodul urmator:

Ce se intampla cand vecina cea "bagacioasa" se leaga de culoarea parului lui Anne?


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018  

2 comments :

DulceaMeAcasa spunea... [Raspunde]

Frumos episod: vesti minunate, asteptate. De multe ori ne dorim sa fim altcineva sau in locul altcuiva, dar cel mai important este sa fim noi insine.

copilarim spunea... [Raspunde]

asa este ! :D

Trimiteți un comentariu