vineri, 16 septembrie 2011

05. "Marilla Makes up Her Mind" / Marilla prende una decisione

Episodul 5: Marilla ia o hotarare

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
La multi ani sanatosi Cora!!! - sper sa iti placa serialul - Anne este o fetita cu foarte multa imaginatie :P!! 
 
05. "Marilla Makes up Her Mind"

via youtube

05. Marilla prende una decisione
versiune in italiana indisponibila momentan


Rezumat:
Ajunse la White Sands, Marilla si Anne merg la doamna Spencer. In curte se jucau Flora si micuta Lily Jones care tocmai fusese adoptata. Marilla ii spune doamnei Spencer despre incurcatura produsa si faptul ca ea si fratele ei dorisera la inceput un baiat si o intreaba daca nu se poate rezolva situatia, trimitand-o pe Anne inapoi si luand un baiat in schimb. Doamne Spencer ii spune ca fratele sau, Robert o facuse sa inteleaga ca era vorba despre o fata, nu fusese greseala ei, dar ca in loc sa o trimita inapoi pe Anne o poate trimite la doamna Blewett care avea nevoie de o fata in casa... Tocmai atunci isi face aparitia si respectiva doamna care auzind despre cee ste vorba o priveste iscoditor pe Anne si o intreaba ce varsta are si cum se numeste. Cum aceasta nu raspunde nimic, doamna Spencer ii spune ca 11 si apoi invita pe toata lumea in casa.
In cele din urma doamna Blewett spune ca s-a hotarat sa o tina ea pe Anne pentru ca oricum s-a saturat sa stea pe langa cel mic.. vazand disperarea lui Anne si tot cantarind situatia, Marilla le spune celor doua doamne ca ar trebui sa vorbeasca si cu fratele ei si va reveni a doua zi daca pana la urma Anne nu poate ramane la ei.. Auzind aceste cuvine Anne fu inconjurata de imagini minunate cu flori si natura...
Pe drumul spre casa, Anne o intreaba pe Marilla daca a auzit bine si chiar este posibil sa ramana la Green Gables .. Marilla ii raspunde ca daca nu poti face diferena intre imaginatie si realitate e mai bine sa iti controlezi mintea. Anne ii spune nu vrea sa mearga la doamna aceea care seamana cu un gremlin, prefera sa mearga la orfelinat. Marilla  ii raspunde ca este prea tanara ca sa-i critice pe cei pe care abia i-a cunoscut si ca intr-adevar a spus ca e posibil sa ramana la ei.
Matthew asteapta si rasufla usurat si fericit  cand vede ca Anne s-a intors. Aceasta se bucura ca este acasa, saluta casa, pe Bonny si se aseaza pe pat.
Cei doi frati mulg vacile si Matthew afla cine vrea sa o tina pe micuta si se bucura de faptul ca sora sa s-a hotarat ca o vor tine ei si o vor invata sa se poarte. Marilla ii spune fratelui sau ca este totusi mai bine sa astepte pana a doua zi, altfel de emotie s-ar putea ca Anne sa nu poata dormi la noapte.ii spune sa nu ii spuna Anne viseaza cum in camera sa se afla o biblioteca micuta din care ea ia o carte de Walter Scott si ii citeste lui Matthew  din ea. Se trezeste cand Marilla o cheama la masa, iar dupa masa aceasta  ii atrage atentia sa isi aranjeze frumos hainele si ea ii promite ca va avea mare grija.. si asa face.
Inainte sa se culce  Marilla ii spune sa se roage. Anne recita din catehismul pe care  il asculta la scoala de duminica la orfelinat si spune ca ea nu avea cand sa se roage si ca doamna Thomas i-a zis ca fusese pedepsita sa aiba parul rosu. La rugamintile Annei, Marilla o invata cum trebuie sa faca pentru a se ruga: sa ingenungheze si sa se roage - sa multumeasca si sa ceara cu umilinta. Anne multumeste pentru lac, padure, floare si pom si are doua rugaminti : sa stea la Green Gables si sa fie frumoasa cand va fi mare.
Marilla  este hotarata sa o trimita la scoala de duminica si sa ii faca hainute noi...

Episodul urmator:
Anne poate ramane la Green Gable... dar mai multe aflam luni!


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

2 comments :

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

M-a impresionat profund acest episod! Ce inseamna sa fii copil...sa rabzi, sa induri privirea adultilor, sa te bucuri, sa gasesti motiv de joaca...!ha ha ha. Trebuie sa multumesc Domnului pentru toate binecuvantarile (priviliegiate) primite.

copilarim spunea... [Raspunde]

asa-i?!:) e minunat!:D

Trimiteți un comentariu