marți, 13 septembrie 2011

02. "Marilla Cuthbert is Surprised" / La sorpresa di Marilla Cuthbert

Episodul 2: Surpriza pentru Marilla Cuthbert 

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Tocmai am realizat ca este si articolul numarul 904:).. cum de am ratat numarul 900??? Hmmm..Vizionare placuta !
 
02. "Marilla Cuthbert is Surprised"

via youtube

02. La sorpresa di Marilla Cuthbert
versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Matthew Cuthbert plecase la gara sa ia un baiat care trebuia sa fie adus de doamna Spencer de la orfelinat. Acolo insa gaseste o fetita si se hotaraste sa o duca acasa, urmanda ca apoi sa vada ce este de facut... Ajunsi aproape de casa, Anne admira helesteul lui Barry pe care il numeste domnul lac al apelor stralucitoare -
il roaga pe Matthew  sa opreasca putin sareta pe podul care traversa lacul si priveste in jur peisajul si i se pare ca vede mici zane. Este foarte fericita cand afla ca domnul Barry are o fiica de 11 ani, pe nume Diana - un nume foarte frumos, dupa zeita lunii, dupa cum observa Anne, incantata.
Cand se apropie de Green Gables, Anne il roaga pe Matthew  sa o lase sa ghiceasca unde este casa si este foarte incantata cand ghiceste, fiindca vazand casa se si simtise ca acasa. De fapt tot drumul de atata fericire aproape ca se invinetise tot ciupindu-se sa se asigure ca este adevarat si nu un vis.
Ajunsi acasa, Matthew o ajuta pe Anne care era fermecata de cum vorrau copacii, sa coboare din sareta si intra in casa, unde Marilla il intreaba pe fratele ei unde este baiatul pe care il asteptau. Acesta ii raspunde ca dna Spencer le lasare la gara o fetita si ca el intarziase ...
Anne isi da seama ce se intampla si este disperata ca nu este dorita pentru ca nu este baiat si pentru ca asa i se intampla mereu .. si izbucneste in plans. Cei doi frati se uitau unul la altul nestiind ce sa faca, iar in cele din urma sa ca Marilla ii spuse ca nu are de ce sa planga. Raspunsul fetitei este insa promt: si ea ar plange daca ar ajunge unde trebuia sa locuiasca si nu ar fi dorita pentru ca nu este baiat. Marilla ii spune ca poate sta acolo o noapte si o intreaba cum o cheama. Anne raspunde ca ar vrea sa i se spuna Cordelia pentru ca este un nume elegant,  romantic, si daca tot sta asa putin.. Marilla ii spune ca si Anne este un nume bun.
Intrebata daca nu mai erau baieti la orfelinat, Anne raspunde ca erau multi, dar ca doamna Spencer spusese ca ei isi doresc o fetita si ca aceasta o luase si pe Lily Jones in varsta de 5 ani cu ea... Apoi vrea sa stie daca ar fi vrut sa o primeasca daca ar fi fost mai frumoasa, dar Marilla ii spune ca au nevoie de ajutor la ferma.
La masa Anne nu poate manca, fiind pe "culmea disperarii", nodul din gat nelasand-o sa inghita nimic, nici chiar caramele in ciocolata, care ii placeau foarte mult si din care mancase cu doi ani in urma, o data..
Marilla o conduce pe Anne in camera ei si ii spune sa se schimbe pentru ca venea sa ia lumanarea. Anne se schimba repede, fiindu-i putin frica si isi lasa lucrurile aruncate pe jos, Marilla strangandu-i-le cand a venit dupa lumanare. Cand ii ureaza noapte buna, Anne incepe sa planga din nou...
In timp ce Marilla spala vasele cei doi frati vorbesc... despre ce s-a intamplat. Lui Matthew insa ii pare rau ca trebuie sa o trimita inapoi si cand Marilla il intreaba de ce folos ar putea sa le fie Anne, el raspunde ca ei i-ar putea fi fetitei de folos, uimindu-si sora. Tot el sugereaza ca ar putea sa angajeze un baiat francez, iar Anne i-ar tine Marilla companie. Dar nu isi impune punctul de vedere si pleaca la somn..
Anne adoarme plangand si viseaza la lucrurile frumoase pe care le vazuse in timpul calatoriei...

EPISODUL URMATOR:
Vom vedea cat de frumoasa este prima dimineata la Green Gables....


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 


Actualizare video ianuarie 2018

0 comments :

Trimiteți un comentariu