miercuri, 28 septembrie 2011

13. "Anne Goes to School" / Anna va a scuola

Episodul 13: Anne merge la scoala

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
13. "Anne Goes to School"


via youtube

13. Anna va a scuola
versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Dis de dimineata, la ferma, Matthew si Jerry iau micul dejun cu Marilla. Cei doi frati vorbesc despre faptul ca Anne va merge impreuna cu Diana la scoala si se intreaba daca este pregatita.
Anne se trezeste entuziasmata si o ajuta pe Marilla la treburi: strange ouale in timp ce aceasta mulge vaca si apoi isi aranjeaza camera. Marilla ii pregateste cosul cu mancarea pentru pauza de pranz si ii spune sa manance micul dejun si sa se grabeasca sa spele vasele, care sunt in continuare treaba ei. In timp ce spala vasele, Anne ii poveste Marillei despre coloarul dragostei (lover's lane) - cum il botezasera ea si Diana dupa ce citisera o carte - un loc foarte frumos unde puteai vorbi fara sa te temi ca cineva te va auzi si va rade de tine. Marilla ii atrage atentia sa nu vorbeasca asa la scoala si sa nu cumva sa aiba vreun acces de furie, iar Anne alearga grabita la intalnirea cu prietena ei.
In timp ce o asteapta pe Diana, se uita in cos si este extraordinar de fericita cand vede ce bunatati ii pregatise Marilla, pentru ca in trecut in cosul sau abia daca se gasea niste paine uscata. Apoi pornesc impreuna spre scoala si Anne o ia la fuga pentru ca era emotionata si nu voia sa intarzie. Cum Diana o asigura ca nu sunt in intarziere, se opreste din alergat, incetineste pasul si se bucura de frumoasa zi de toamna. Diana ii arata un loc unde primavara era plin de flori iar Anne se gandeste sa ii spuna valea violetelor. Apoi merg pe un drumeag strajuit de mesteceni, iar Diana incearca sa ii dea un nume: poteca mestecenilor.
In sfarsit ajung la drumul principal si se vede scoala din Avonlea, unde se adunau o gramada de copii, iar Anne, emotionata devine serioasa. Diana o duce la paraul din spate unde copiii isi lasau sticlutele cu lapte ca acesta sa ramana la rece pana la pranz. Acolo Anne o cunoaste pe Tillie si e foarte fericita cand aceasta o saluta. Dupa aceea merg in clasa unde face cunostinta cu Ruby. Anne e fericitaca poate sa stea cu Diana in banca si o intreaba cum este profesorul, dar tocmai atunci se suna de intrare si tot ce mai afla Anne este faptul ca fata care statea in spate se numea Prissy si se pregatea pentru studii superioare.
Profesorul (un tip care mie imi este total antipatic:D - ma scuzati dar mi se pare ca face parte din categoria adultilor care nu stiu sa se comporte) o intreaba daca este Anne Shirley de la orfelinat, iar ea, vizibil iritata (si pe drept cuvant:D zic eu) ii raspunde ca da, dar vine de la Green Gables. Anne ajunsese abia la jumatatea clasei a 4a, dar din fericire poate sta in continuare alaturi de Diana.
Profesorul le atrage atentia copiilor sa vina la scoala chiar daca este treaba de facut acasa si Anne il priveste cu atentie, in timp ce ceilalti sunt foarte relaxati, probabil fiind obidnuiti cu acesta. Isi rezolva exercitiile la matematica, dar, auzind poezia pe care profesorul o citeste unor elevi, scrie pe spatele tablitei o poezie. Atunci profesorul o intreaba daca a citit carti, dupa care ii atrage atentia ca a gresit exercitiile la matematica si ea ii spune ca nu a invatat-o nimeni. Si chiar daca matematica nu era punctul ei forte, isi da silinta, fiind incurajata de fete care o incurajeaza sa nu puna la suflet comportamentul profesorului, care se retrage sa o mediteze pe Prissy.
In pauza de pranz toata lumea ii ofera cate ceva. In semn de recunostinta, Anne recita o poezie si este nemaipomenit de expresiva, toata lumea aplaudand. Dupa care fetele incep sa cante cantecelului cu Nell, pe care Anne il invatase de la Diana. Dupa scoala cele doua prietene se intorc cantand si dupa ce isi iau ramas bun, Anne alearga acasa si ii spune Marillei ca se gandeste ca ii va placea la scoala, desi nu prea ii placea de profesor care o medita mai mult pe Prissy si incepe sa ii povesteasca despre ce spun colegele despre acesta. Marilla ii atrage insa atentia ca nu merge la scoala sa il critice pe domnul Phillip ci sa incerce sa invete ceva de la el. Anne ii spune ca si-a facut multi prieteni si ca toti sunt la cartea 5 si ea abia la a4a si ca la matematica este foarte in urma, asa ca a decis sa recupereze, lucru care o bucura pe Marilla.
Anne ii mai povesteste cum a primit primul sau compliment - ca are un nas frumos, dupa care alearga sa se schimbe ca sa o poata ajuta pe Marilla sa pregateasca masa pentru Matthew si ajutorul sau care urmau sa vina sa manance.

Episodul urmator:
Oare faptul ca Gilbert Blythe isi face aparitia la scoala are legatura cu "furtuna din clasa" si cine este responsabil (a) de aceasta? Vedem in episodul urmator!
 

(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu