duminică, 25 septembrie 2011

Il pavone vanitoso (Paunul vanitos)





video via youtube

 Rezumat:
Era odata intr-o padure un mic paun pe nume Pippi. Acesta era fascinat de penajul sau si petrecea mult timp admirandu-se in apele raului. Atat te fascinat era, incat intr-o zi a cazut in rau, norocul sau fiind ca prietena sa Chun se afla in apropiere si l-a salvat. vazandu-si coada toata umeda si zgribulita, Pippi fu tare dezamagit si nici nu mai vru sa auda de promisiunea facuta lui Chun de a merge si a asculta povestile bunicului barza.
Cum statea Pippi atarnat de niste crenute la soare ca sa se usuce, aparu tatal sau care avea un penaj magnific...Chun il saluta si pleca sa asculte povestile bunicului, iar Pippi alerga acasa la mama sa pentru ca isi dorea si el un asemenea penaj. Cum plangea si nu vroia sa ma astepte pana ce va creste si va avea penele ca tatal sau, parintii ii cumparara niste pene noi si colorate pe care paunasul cel vanitos le purta in coada, foarte mandru.
Tantos el pleca spre munte pentru ca celelalte pasarele sa il poata admira. Pe unde trecea toata lumea il lauda. In drumul sau intalni si un mic sturz care vru sa se imprieteneasca, dar fu refuzat pe motiv ca nu are pene frumoase... La un moment dat, Chun il ajunse din urma intrebandu-l daca nu vine sa asculte povesti, acesta o refuza si ii spuse ca merge ca sa fie admirat de pasarile mai mari. Ajunsi sus pe munte, cei doi erau obositi si infometati. Zarind un copac plin cu ghinde, Chun il ruga pe Pippi sa ii aduca si ei cateva pentru ca murea de foame. Paunasul cobori si incepu sa se plimbe tantos, pentru ca vazuse o pasare mare si abia astepta sa fie admirat. Aceasta insa nici nu il baga in seama. Cand suparat peste masura paunasul o intreba daca nu il gaseste frumos, aceasta ii raspuse ca intr-adevar era foarte frumos, dar penele acelea nu ii serveau la nimic. De exemplu prietena sa este flamanda si el nu poate sa ii duca de mancare. Paunasul incerca sa ii dovedeasca pasarii ca se inseala, dar penele erau prea grele si il impiedicara sa se suie in copac. El se rasti la pasare spunandu-i ca este doar geloasa pentru ca nu are un penaj nemaipomenit. Aceasta insa luandu-si zborul ii dovedi cat de mult se inseala si generoasa fiind scutura copacul si din acesta cazura o gramada de ghinde, din care mancara pe saturate Pippi si Chun. Apoi plecara spre casa pentru a asculta povestile bunicului barza, Pippi invatand un lucru important in acea zi: exteriorul nu este cel mai important lucru din lume.

0 comments :

Trimiteți un comentariu