miercuri, 28 septembrie 2011

Making of: Anca's little doll

Aveam pozele facute inca din aprilie si mereu am tot zis ca o sa le incarc pe net sa scriu despre micuta papusa a Ancai. V-am aratat luni cateva poze cu ea si pisicuta ei si v-am scris mai demult despre sora ei geamana (cu motanul geaman, lol) aici:   Alice and the cat
In sfarsit am sa va pot arata astazi cateva ore de munca in cateva poze:). Poate voi scrie candva si modelul complet (cine stie), dar pana atunci va invit in culisele realizarii unei papusele micute de doar 5 cm inaltime si pe langa poze veti gasi si explicatii si cateva indicatii precise.

Am lucrat cu bumbac si croseta de 2.5mm (ca idee eu am degetele subtiri, ca sa va puteti face o parere despre cat de migalos este lucrul). Umplutura este tot bumbac... hmm si sa incep sa va povestesc... Mai sus se afla un papucel si un picior. Am ales la acest proiect sa incep cu picioarele.


Dupa ce se fac cele doua picioruse (la primul incheiem si taiem firul la al doilea nu) se aseaza unul langa celalalt (trebuie potrivite in asa fel incat sa fie orientate amandoua in aceeasi parte si sa nu ne trezim cu un picior cu varful spre spate si altul cu varful spre fata) si dupa cum veti vedea in imaginea de mai jos unim la mijloc si lucram de jur imprejur pentru a incepe corpul.




In functie de proiect se poate inmulti sau nu cand lucram la corp. Eu am ales sa lucrez suma ochiurilor de la picioare, asa ca nu am inmultit. Pentru ca proiectul meu nu necesita haine separate si acestea veneau eventual atasate (partea de jos de la rochita) a trebuit sa tot schimb firele, dar desi poate parea foarte greu la inceput, cu timpul va obisnuiti. Eu la inceput lucram si cu o clama -sau daca vreti puteti folosi un ac de siguranta sau o clema pentru hartii... sau ceva special pentru a pune semn la rand, pentru ca se lucreaza in cerc.


Am inceput rochita (partea de sus) si am lucrat doar prin backloop (adica jumatatea din spate a ochiului) pentru ca de cea din fata voi atasa fusta dupa cum veti observa. Teoretic veti putea realiza papusa (mai ales daca stiti sa crosetati destul de bine) uitandu-va la aceste imagini si citind explicatiile:P.


Eu am scazut putin acolo unde vin mainile pentru ca urma sa incep capul. Nu mai stiu exact la aceasta papusica exact cat, dar deobicei scad cam 2-4 ochiuri la dimensiunea aceasta. Si iata mai jos am inceput lucrul la cap si puteti observa ca am inceput la baza cu 15 picioruse simple. (Imi notez cu prescurtarile in engleza pentru ca mi se pare mult mai usor asa:P)

 

Si mai jos puteti vedea si care a fost maximul la diametrul capului - 35 sc- adica picioruse, dupa care am inceput sa scad.



Din cate am vazut la Bunny Girl pe care am crosetat-o urmand un model, deobicei papusile se "umplu" cu ce vreti voi -eu am folosit bumbac, pe masura ce se lucreaza. Eu nu respect mereu aceasta regula (e o regula?:D) si in plus uneori mai si uit si ma trezesc ca s-a strans rau de tot lucrul si eu nu am bagat bumbacul.. In acest caz insa ne permitem sa implem mai tarziu pentru ca lucratura este destul de larguta:).  


M-am ajutat de coada de la croseta metalica pentru a aranja umplutura - la vata (bumbacul de care va tot ziceam) este ceva mai greu sa aranjat, fiind mai rigida, dar daca folosit umplutura de perna (eu am lucrat cu asa ceva din perna mea eco..lol) este ceva mai usor.


Dupa ce terminam de "indesat", pardon, asezat umplutura (hehe) terminam capul si incheiam. Si iata cum arata micuta papusica in poza de mai sus. E timpul sa trecem la manute si apoi sa terminam rochita.


Daca pana acum vi s-a parut migalos, stati sa vedeti manutele care sunt foarte micute. Bumbacul pe care il folosesc (si din care sper sa mai gasesc fire cat de curand ca mi se termine:() este destul de pretentios mai ales la astfel de lucruri.. Dupa ce facem doua manute le umplem cu vata si apoi atasam la corp.


Si incepem lucrul la partea de jos a rochitei. Aici fiecare face cum vrea... eu nu cred ca am doua rochite la papusi la fel pentru ca ma distreaza cum se aranjeaza de fiecare data ca o floricica:P. Faceti cate randuri vreti :).


Ultimul detaliu este peruca - am ales aceasta varianta pentru ca voiam sa aiba parul cret. fiecare "cret" este lucrat separat si atasat de partea principala. Dupa ce am atasat-o de cap, am adaugat si o fundita portocalie si bineinteles fata. Vineri voi publica inca o sedinta foto cu fetita si motanelul realizata inainte ca ei sa plece pe post de cadou in noua lor casuta.

0 comments :

Trimiteți un comentariu