vineri, 30 septembrie 2011

15. "Fall is Coming" / Inizia l’autunno

Episodul 15: Venirea toamnei
Photobucket

A venit in sfrasit toamna... adica se si simte. E mai frig:)... Si azi am vizionat episodul si era sa uit sa scriu rezumatul. loool. Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
15. "Fall is Coming"

via youtube

15. Inizia l’autunno
versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
A trecut o saptamana de cand Anne nu a mai mers la scoala. Matthew si Jerry sunt ocupati cu stransul cartofilor plantati vara, iar livada este plina de mere. Anne o ajuta pe Marilla la cules, la treburile casei, dar nu isi neglijeaza temele. Asa cum se temuse Marilla, ea nu are nici o intentie sa mearga la scoala si il uraste pe Gilbert pe cat de mult o iubeste pe Diana, prietena sa. Imaginandu-si ziua in care aceasta din urma se afla in fata altarului si se marita, Anne izbucneste in plans si cand ii povesteste motivul Marillei, aceasta rade cu pofta de imaginatia zburdalnica a micutei si dupa ce o intreaba daca si-a terminat lectiile si primeste raspuns afirmativ, incepe prima lectie de "bucatarie" - atragandu-i atentia lui Anne ca imaginatia nu tine loc de ceva dulce.
Dupa ce incalzeste cuptorul, Anne amesteca ouale cu must intr-un bol si Marilla ii arata cum sa le bata cu telul. In acest timp, Matthew si ajutorul sau aduc cartofii de la camp si ii descarca in beci.
Prajitura cu ciocolata (o negresa as zice eu:P) este in sfarsit bagata la cuptor si pentru 30 de minute usa la cuptor ramane inchisa, in timp ce Anne o ajuta pe Marilla sa stranga vasele. Matthew e bucuros cand o vede pe Anne entuziasmata de prima sa prajitura si dupa ce o scoate din cuptor, si verifica folosind o ustensila pe care i-o da Marilla daca este facuta, Anne serveste prajitura. Se uita apoi sa vada reactiile tuturor dupa care mananca si ea o bucata. Ii duce si Dianei si ii povesteste cum a fost si ce  note primise de la cei trei 70-90-100 (Marilla, Jerry si Matthew). Diana ii da 75 in gluma, dupa care ii povestete ce a mai fost la scoala.
Cand ajung la pod, il vad pe Gilbert si se opresc. Acesta isi cere iar iertare, dar Anne il ignora si merge mai departe. Diana ii spune ca nu l-a vazut niciodata asa si ca ii pare rau cu adevarat de ce a facut si Anne are un comportament ciudat. Anne ii raspunde ca este intr-adevar ciudata dar spera ca ii poata intelege sentimentele.
Seara la masa isi aminteste ce i-a zis Gilbert pe pod si ce s-a intamplat in clasa, dar se pare ca intamplarea cu morcovul este mai puternica decat cea cu scuzele si Anne nu poate trece peste ea. De aceea, atunci cand Marilla ii zice sa puna sosul in camara si sa il acopere bine, Anne este prea prinsa in gandurile sale si uita. A doua zi de dimineata cand se trezeste isi aminteste si merge sa vada ce s-a intamplat. gaseste insa ceva in sos asa ca alearga dupa o lingura si arunca soarecele mort afara la pisici, dupa care spala bine lingura si iese afara- venise toamna si era mai frig (si la noi se simte in sfarsit ca a venit cu adevarat toamna:P). Si astfel, fermecata de imaginea din fata ei, Anne isi imagineaza ca zanele au schimbat culoarea frunzelor si uita cu totul de sos. Marilla o trezeste din visare si o intreaba ce face, iar ea ii spune ca priveste cum toamna si-a pus amprenta pe frunze.
Sotii Ross vin in vizita si Marilla pregateste o gustare. Apoi aduce chec si sosul. Cand il vede, Anne ii spune ca in sos cazuse un soarece si a uitat sa ii zica. Toata lumea se simte prost, iar Marilla serveste dulceata de capsuni.
Seara, Anne se da in leagan cu Diana. Cand aceasta o intreaba de ce a uitat sa acopere sosul, Anne inventeaza ceva, pentru a nu il mentiona pe Gilbert, dupa care vorbesc despre toamna.

Episodul urmator:
Diana este invitata la ceai si bea 2-3 pahare de vin de fragi...

(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu