miercuri, 14 septembrie 2011

03. "Morning of Green Gables" / La prima mattina ai Tetti Verdi

Episodul 3: Dimineata la Green Gables
Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
03. "Morning of Green Gables"

via youtube

03. La prima mattina ai Tetti Verdi
versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Dimineata incepe devreme la Green Gables. Anne venise acolo plina de speranta dar cum cei doi frati vorbisera sa adopte un baiat pentru a-i ajuta cu munca, se pare ca era nevoita sa plece inapoi, la orfelinat.
Cum de afara se auzea zgomotul animalelor, Anne se trezeste si este uimita de frumusetea pomului din fata geamului si de privelistea minunata care se intinde in fata ochiilor sai: in departare se vede intinderea apei.. si apoi mai este si o poteca, cu un paraias. Si din senin se simte ca si cand s-ar fi teleportat in gradina. Atunci  apare Marilla si o trezeste din visare. Anne ii spune cat de mult ii place acea dimineata si toate lucrurile care o inconjoara, cum nu mai este pe culmile disperarii, dar tot este trista. Ii povesteste ca pentru ea dimineata este prilej de bucurie pentru ca nestiind ce va urma isi poate imagina foarte multe lucruri si ca cel mai dureros lucru este cand trebuie sa te opresti din ceea ce iti imaginezi, asa cum i se intamplase ei, care isi imagina ca va ramane acolo.
Urmeaza micul dejun, pentru care Anne se pregateste: se schimba, spala, piaptana. Si odata la masa incepe iar sa vorbeasca, dar cum Marilla ii spune ca este prea vorbareata, tace si nu mai scoate o vorba cat tine micul dejun. Acest lucru o stinghereste putin pe Marilla, care pana la urma rupe tacerea intreband la final daca poate strange masa. Anne  se ofera sa spele ea vasele si cand Marilla o intreaba daca se pricepe ii raspunde ca nu atat de bine ca sa aiba grija de alti copii, dar se descurca.
Matthew este pe camp, tacaut ca deobicei. Anne termina treaba la bucatarie, isi aranjeaza patul cam stangaci, pentru ca nu mai dormise atat de comod niciodata si atunci Marilla o invata cum sa faca. Dupa aceea se pregateste sa iasa sa se joace pana la pranz, pentru ca Marilla ii daduse voie, dar se razgandeste pentru ca ar fi insemnat sa lege prietenii cu pomii si apa si florile si i-ar fi fost apoi si mai greu sa se desparta de toate acestea.
Totusi inainte ca Marilla sa intre in camara, Anne o intreaba daca poate da un nume florii din ghiveci si ii spune acesteia Bonny - pentru ca astfel devenea mai umana. Pe cires il botezase - Regina Zapezii. Marilla recunoaste in sinea ei ca micuta este intr-adevar deosebita si ca abia asteapta sa afle ce va mai spune.. si se gandeste oare fratele ei ce ganduri are... dar cum acesta nu spunea nimic, pana la urma ia sareta si pleaca impreuna cu Anne catre White Sands pentru a rezolva incurcatura cu dna Spencer.
La iesirea pe poarta, Matthew ii spune sorei sale ca a vorbit cu Jerry Buote sa il angajeze pe timpul verii, dar Marilla da bice calului si pleaca. Anne isi ia la revedere de la floare, pom si bineinteles de la Matthew, care ar fi vrut sa alerge si sa opreasca sareta... Toata dupa-masa nu este in stare sa lucreze, rugandu-se si sperand ca sora sa se va razgandi si micuta se va intoace la ei...
Pe drum Marilla este uimita cand Anne ii spune ca vrea sa ii placa calatoria si ca nu se va gandi ca se intoarce la orfelinat si ca atunci cand isi pune ceva in minte, reuseste sa faca acel lucru...

Episodul urmator:
Vom afla in sfarsit povestea vietii lui Anne Shirley... are cum va fi?


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018

0 comments :

Trimiteți un comentariu