duminică, 18 septembrie 2011

La rana curiosa ( Broasca cea curioasa )

Duminica!!! Poveste, da? :) O poveste cu o broscuta foarte foarte curioasa!!




video via youtube

 Rezumat:
A fost odata o familie de broscute care locuiau intr-un put adanc... Copiii nu fusesera niciodata afara, iar Froggy era foarte curios ce se afla acolo si privea mereu spre cer... Intr-o zi o frunza cazu si se aseza pe suprafata apei.. Froggy  o intreba pe mama lui despre ce era vorba dar aceasta nu stiu sa ii raspunda..

Bunicul insa il lamuri ca este vorba despre o frunza - acestea gasindu-se in numar afara, la fel ca si florile. Bunicul le vazuse cand era foarte tanar - afara era o lume frumoasa, dar foarte periculoasa. Iar mama ii reaminti ca era prea mic pentru a putea urca pana sus pe peretii umezi si inalti ai putului.
Intr-o buna zi insa cineva arunca galeata sa ia apa si lui Froggy ii veni ideea cum poate iesi la suprafata. Insa nici nu ajunse bine in lumea de afara ca pericolele incepura sa isi faca simtita prezenta: era sa fie calcat de un om, apoi desi descoperise un camp imens de flori, era sa fie mancat de un sarpe si tot asa... Dupa care isi dori sa gaseasca un prieten care sa il ajute sa exploreze lumea... dar nu gasi pe nimeni. 
A doua zi privind soarele care rasarea, gasi ca acesta seamana foarte bine cu o galeata si vru sa se agate de el pentru a ajunge in alta lume si mai mare... si era cat pe ce sa ajunga pranz pentru puii unei berze, daca nu ar fi gasit ajutor la un broscoi care l-a salvat in ultimul moment. Acesta ii spune sa se intoarca acasa, si apoi poate veni oricand la ei...
Froggy regaseste drumul spre casa cu ajutorul noilor sai prieteni si este nerabdator sa se alature familiei sale si sa le povesteasca tuturor ce a vazut in lumea larga.

0 comments :

Trimiteți un comentariu