joi, 29 septembrie 2011

14. "A Tempest in Class" / Anna lascia la scuola

Episodul 14: Furtuna din clasa, sau Anne renunta la scoala

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
14. "A Tempest in Class"

via youtube

14. Anna lascia la scuola
versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Anne era deja in a treia saptamana de scoala si dupa ce o umilise profesorul Philips invatase din greu si recuperase din materie. Diana ii povesteste in drum spre scoala ca Gilbert Blythe urmeaza sa vina la scoala pentru ca se intorsese acasa de unde fusese plecat. Acesta era de-abia la cartea a 4a, desi avea 14 ani, pentru ca lipsise 3 ani ca sa il ingrijeasca pe tatal sau bolnav. Diana ii mai povesteste despre el ca este foarte dragut si popular si Anne isi aminteste ca ii vazusese numele scris alaturi de al Juliei Bell. Anne nu este de acord cu numele scrise pe pereti si nu i-ar placea sa vada asa ceva cu numele ei.. dar oricum nu crede ca este cazul. Diana ii spune ca un coleg mai grasut, Charle Slone o place si ca i-a spus chiar mamei sale ca Anne e cea mai desteapta din clasa.
Ajunsi in clasa, Gilbert sta vis-a-vis de Anne si aceasta il vede cand ii prinde parul lui Ruby cu un ac de banca. Cand vede ca Anne a observat ce a facut, Gilbert ii face complice cu ochiul, iar aceasta ii spune Dianei ca a avut dreptate, este dragut, dar si foarte indraznet.
Dupa pranz se reiau cursurile si Anne se uita pe fereastra la lac cel frumos, imaginatia ei prindand aripi. Gilbert incearca sa ii atraga atentia dar nu reuseste in nici un chip (nici macar cu titirezul) si atunci o trage de coada si ii spune morcov. Anne se infurie, ii spune ca este un baiat rau si ii sparge tablita in cap. Toata lumea este surprinsa iar cand profesorul o intreaba ce s-a intamplat, Gilbert spune ca a fost greseala lui. Profesorul o pune insa sa stea la tabla si ii cere lui Josie sa citeasca ce a scris pe tabla: Anne Shirley are un temperament coleric. Anne Shirley trebuie sa isi controleze comportamentamentul.
La sfarsitul cursurilor, Gilbert isi cere scuze ca a ras de parul ei si ii spune ca ii pare rau, dar Anne nici nu il asculta si pleaca mai departe. Cand Diana o intreaba ce are ea, Anne  ii raspunde ca nu il va ierta niciodata pe Gilbert. Diana ii spune ca nu ar trebui sa se supere pentru ca el asa face la toata lumea, cu toate acestea, niciodata nu isi ceruse iertare. Anne insa este extrem de suparata.
Uneori, copiii stateau in paduricea din apropiere pana venea profesorul. Anne se plimba cu flori in par cand unul dintre colegi ii anunta ca a ajuns profesorul si alearga toti spre clasa. Anne ajunge penultima, cu florile in par. Desi nu era singura care intarziase, profesorul o pedepseste si o pune sa stea in banca cu Gilbert. Anne asculta si se aseaza in banca punandu-si capu peste maini. Cand incep sa repete la istorie, Gilbert se ridica si merge langa profesor si ii lasa o acadea pe care scria: esti dulce. Anne o ia si o lasa sa cada pe jos, dupa care o striveste si isi pune capul pe maini, plangand usor. Si Diana si Gilbert vad scena....
La finalul orei, Anne isi ia lucrurile si pleaca, hotarata sa nu se mai intoarca la soala. Diana o roaga sa nu plece dar, Anne ii spune ca nu poate face asa ceva, desi ar face orice pentru ea, cea mai buna prietena.
Acasa, Anne ii spune Marillei ca a fost insultata si nu vrea sa mai mearga la scoala si vrea sa invete acasa. Marilla vrea sa o convinga sa mearga la scoala, dar Anne pleaca in camera ei, plangand. Nestiind ce sa faca, Marilla merge sa-i ceara sfatul doamnei Lynde. Aceasta care stia ce s-a intamplat de la Tillie care ii luase apararea lui Anne si neavand o parere prea buna despre profesor si metodele sale, o sfatuieste pe Marilla sa o lase un timp pe Anne pana ii trece si va dori singura sa se intoarca la scoala.
Seara, privind spre casa prietenei sale, Anne isi cere iertare pentru ca nu va putea face ce o rugase aceasta. Marilla vine la ea si ii spune ca poate sta acasa pana se va hotari sa mearga din nou la scoala. Anne o imbratiseaza si ii multumeste ca o intelege. Marilla ii atrage atentia ca va trebui sa invete in continuare si sa o ajute la treburi si ca o va invata sa gateasca, iar Anne este extrem de fericita.
Seara, Marilla vorbeste si cu fratele sau, Matthew care la randul sau o linisteste spunandu-i ca nu trebuie sa isi faca griji.

Episodul urmator:
Prima toamna petrecuta de Anne la Green Gables.

(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu