duminică, 25 septembrie 2011

Corn cu branza

Photobucket
Vai... ce as mai manca niste cornuri cu branza:((! Dar de bine ce gasisem 2 locuri de unde puteam cumpara branza buna am ramas iar fara...  si nici unt bun nu mai aduc vis-a-vis ... so sad. De aceea m-am gandit sa va scriu voua reteta - poate nu aveti un stomac pretentios care vrea doar branza facuta in casa:P, din lapte de vaca crescuta pe camp. Lol.

Sunt sigura ca nu veti gasi foarte dificila reteta! In plus ingredientele sunt de baza si puteti face si cu branza de vaca si cu branza cu cheag (dar branza dulce). Eu cu aceste doua variante am facut (sau ajutat pe Buni sa faca).

Ingrediente (4 cornuri)
- ulei/unt pentru uns tava
- un ou pentru uns cornurile
aluatul:
- 2 oua
- 2 linguri ulei (sau unt:D)
- 3 linguri zahar
- zahar (jumatate de lingurita pentru maia)
- faina (aproximativ 4 linguri cu varf, dar depinde si de faina, poate fi mai mult)
- putina sare
- apa sau lapte (aproximativ 1/2 bol)
compozitia:
- 250-300 gr branza
- 1 ou batut cu putina sare
- 2 linguri zahar

Photobucket

Mod preparare:

Maia:
Se cern prin sita doua linguri de faina si se pun intr-un bol. Se face un culcus la mijloc si se pune jumatate de lingurita de zahar. Se pun cam 10g de drojdie (noi folosim din aceea proaspata, nu praf). Se toarna pe margine apa calduta si se amesteca pana se obtine consistenta unei smantani mai grase. Se lasa sa creasca.
Aluat:
Se cerne faina. Se face la mijloc o adancitura unde se pun cele 2 oua batute inainte cu putina sare. Se adauga uleiul,  cele 3 linguri de zahar, maiaua crescuta. In castronelul in care a fost maiaua se pune apa calduta sau lapte (aproximativ 1/2 bol). Se amesteca tot pana se omogenizeaza. Se framanta apoi pe masa (mai adaugati faina daca este nevoie) si se pune intr-un vas la crescut. Dupa ce creste se intinde cu mana si se taie in 4 parti.
Compozitia:
Se pun intr-un castron 250/300 gr de branza. Se "marunteste" cu furculita si se adauga 2 linguri zahar si un ou batut cu putina sare. Cantitatea de zahar poate fi usor modificata in functie de branza folosita. Noi am folosit la aceasta reteta branza nusarata si neindulcita de vaca.
Cum procedam:
Se unge tava cu putin ulei (sau unt), se pune compozitia in fiecare patrat taiat din aluat si se ruleaza bine cornul - avand grija sa nu curga compozitia. Se pune cornul in tava si se unge apoi cu ou si se mai poate presara putin zahar). Dupa 25 de minute ar trebui sa fie gata. Trebuie insa verificat pentru ca fiecare isi cunoaste cuptorul si se pare ca nu sunt 2 la fel:P (noi il preparam la foc mediu).

0 comments :

Trimiteţi un comentariu