vineri, 9 septembrie 2011

Pizza cu porumb

Photobucket
Buna!!
Acum ceva timp am facut o pizza extraordinar de buna. Pe cat de buna a fost pizza, pe atat de rau mi-au iesit pozele, bine insa ca am avut inspiratia sa pozez, pentru ca mi-ar fi parut rau sa nu am macar cateva imagini ca sa va pot sa vi le arat.

Am sa va dau si reteta imediat, nu este foarte complicata si acum ca se mai gaseste porumb puteti profita sa va faceti o asemenea bunatate.

Povestea ei? Aveam niste branza de vaci extraordinar de buna in frigider si porumb fiert cu o zi inainte (tot in frigider) si o foame de lup... ce sa facem, ce sa facem... si uite asa a aparut pizza. De fapt ea nu era in program, dar cum Buni facea niste painite, am profitat de ocazie :D.

Ingrediente:
- faina (am folosit de 650)
- putina sare
- apa
- drojdie de bere
- oua
- putin ulei (pentru uns tava)
- branza de vaci
- rosii
- porumb fiert
- unt

Photobucket



Aluatul pentru pizza il facem aprope la fel ca pe cel de paine. Buni a fost responsabila cu realizarea lui (a facut si niste painite tare bune tot in seara aceea). Pentru aluatul de pizza, nu este insa nevoie sa lasati maiaua sa creasca foarte mult (doar pana ce va cerneti faina ... vreo 5-10 minute). Se cerne faina in vasul in care se va framanta, se adauga la mijloc putina sare, se pune maiaua sise adauga apa cate putin in timp ce se amesteca pentru a se incorpora. Se obtine o coca potrivita, care se intinde (cu mana) apoi in tava unsa in prealabil cu putin ulei.
Eu m-am ocupat de branza, care se faramiteaza cu ajutorul unei furculite si se adauga putina sare. Se poate folosi si branza sarata, evident. Dupa ce am intins aluatul in tava, am uns cu putin ou (batut). Am adaugat branza pe care am intins-o cu ajutorul furculitei pe tot aluatul. Am pus apoi restul de ou batut pe deasupra. Am adaugat felioare de unt din loc in loc (cam 6 bucatele mici), apoi am pus rosiile (taiate felii si decojite de coaja) si boabele de porumb fiert. Si..la cuptor cu ea:

Photobucket

Dupa care am asteptat.... la un moment dat ma intrebam de ce miroase a porumb copt (haha) si cand a fost gata ne-am grabit sa o taiem si sa o punem pe farfurii.. dupa care mi-am amintit sa fac si doua poze (una e la inceputul articolului si a doua mai jos).

Photobucket

Si iata cum ne-am delectat noi intr-o seara de marti - ne uitam la un film, hmmm cred ca cel cu Tim Allen cand se transforma in caine... V-am pupat!!:)

0 comments :

Trimiteți un comentariu