marți, 20 septembrie 2011

07. "Mrs. Rachel Lynde is Properly Horrified" / Primi problemi con i vicini

Episodul 7: Doamna Rachel Lynde este oripilata, sau primele probleme cu vecinii

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
07.  "Mrs. Rachel Lynde is Properly Horrified"

via youtube

07. Primi problemi con i vicini
versiune in italiana indisponibila momentan


Rezumat:
Anne locuia la Green Gables de doua saptamani deja si viata era tare frumoasa. Lui Matthew parca nu ii mai venea sa pleca la treaba, iar Marilla avea un ajutor de nadejde. Dupa ce a terminat treaba anne a plecat sa se joace dupa ce a primit permisiunea de la Marilla. In timp ca aceasta se afla la joaca veni doamna Rachel Lynde in vizita. Aceasta fusese bolnava pentru doua saptamani, de aceea nu venise pana atunci si isi exprima uimirea despre decizia luata de Marilla - care ii spune ca si ea a fost tentata initial sa o trimita inapoi pe micuta, dar ca ii este draga si este isteata si este hotarata sa o creasca. O cheama pe Anne ca sa o prezinte, dar cand aceasta intra vesela in casa fu intampinata de remarca doamnei Rachel Lynde cum ca nu a ales-o dupa infatisare, pentru ca este slaba si urata, cu pistrui si parul rosu. Atunci Anne inchide usa cu putere si ii spune doamnei Lynde ca o uraste pentru ca i-a zis ca  e slaba si urata si ca are pistrui si parul rosu. Ii reproseaza ca este o femeie nepoliticoasa si fara sentimente si o intreaba daca i-ar placea sa i se spuna ce e grasa si nepriceputa si nu are pic de imaginatie. Apoi ii mai spune ca nu ii pasa daca i-a ranait sentimentele pt ca si doamna Rachel Lynde a ranit-o chiar mai mult decat sotul betiv al doamnei Thomas si ca nu o va ierta niciodata. Marilla o trimite in camera ei, unde Anne pleaca si plange.
Doamna Rachel Lynde se declara uimita de caracterul temperamental al micutei, dar Marilla ii ia  apararea lui Anne si ii spune ca nu trebuia sa se ia de infatisarea micutei. Doamna Rachel Lynde ii spune ca ii pare rau pentru ca ii va fi foarte greu cu un asa temperament si ii reaminteste Marillei ca are experienta pentru ca crescuse 10 copii si ca va trebui sa ia masura. Dupa care ii spune ca nu va reveni f curand si pleaca.
Marilla urca la Anne care plange si ii spune sa o asculte si ca nu asa se poarta, ca facut-o de ras. Anne ii raspunde ca ceea ce i-a spus a facut-o sa isi piarda cumpatul, iar cand Marilla ii atrage atentia ca ea spune mereu lucrurile pe care le auzise de la musafira, Anne ii raspunde ca e diferit cand spui tu de momentul cand auzi spunandu-se despre tine anumite lucruri. Si o intreaba pe Marilla daca are idee cum te simti, iar aceasta isi aminteste din tineretea ei cum se simtea cand auzea lumea susotind pe la spate. Cu toate aceastea revine si ii atrage atentia lui Anne ca nu si-a facut niciun bine, pentru ca astfel doamna Rachel Lynde va avea o gramada de povestit despre ea si ca nu asa se vorbeste cu adultii si ca va trebui sa mearga sa isi ceara iertare. Pentru ca nu vrea sa mearga si cere sa fie pedepsita, Marilla ii spune lui Anne ca va ramane in camera pana va merge sa ceara iertare. Si ii reaminteste ca a promis ca se va purta frumos.
A doua zi cei doi frati discuta despre intamplare. Mathhew ii simte lipsa lui Anne  care nu mananca nici micul dejun si nici pranzul.Totusi foamea o rapune si dupa ce mananca poarta o discutie cu Matthew care profita de faptul ca Marilla plecase sa aduca vaca pentru a urca la micuta. El o sfatuieste sa ceara iertare si aceasta ii spune ca o va face pentru el, pentru ca oricum furia ii trecuse, dar nu voia sa mearga pentru ca se simtea umilita.
Marilla se intoarce si Anne coboara si ii spune ca ii pare rau ca si-a pierdut cumparul si ca va merge sa ii ceara iertare doamnei Lynde. Pe drum Anne isi recapata zambetul si merge vesela alaturi de Marilla si isi imagineaza ce o sa ii spuna doamnei  Lynde. Felul in care isi cere iertare o dezarmeaza pe doamna Rachel Lynde care o iarta si mai nou se transforma in binefacatoarea acesteia, spunandu-i ca parul ei poate sa isi inchida culoarea cu timpul, bucurand-o astfel pe micuta.
Pe drumul spre casa Anne poarta din nou o discutie cu Marilla care ii atrage atentia ca imiportant este cine esti, nu cum arati. Anne ii spune ca stie, doar ca ii plac lucrurile frumoase si, o ia de mana pe Marilla spunandu-i cat de fericita este ca se poate intoarce acasa.

Episodul urmator:
Anne merge la biserica si participa la scoala de duminica.


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018  

2 comments :

DulceaMeAcasa spunea... [Raspunde]

Multumim pentru o postare deosebita: important e nu cat de lung am parul....

copilarim spunea... [Raspunde]

;))

cu placere:D

Trimiteți un comentariu