miercuri, 14 septembrie 2011

Set Maia

click pe poza pentru a vizita pagina de concurs CDB
Clubul Designerilor de Bijuterii organizeaza tot felul de concursuri care iti stimuleaza creativitatea. Evident incerc sa nu le ratez, pentru ca imi plac provocarile si simt nevoia sa mi se dea teme la care sa raspund cum pot eu mai bine:). Unul dintre cele mai recente concursuri s-a intitulat Gradina Bunicii, tema fiind aleasa de Zdraganele la Cuptor, castigatoarea editiei precedente. Mi-am dorit foarte mult sa particip (colajul de mai sus este realizat pentru concurs) si mai jos veti afla de ce :

Set Maia by Rux

"Gradina bunicii era plina cu flori, mereu. Asa mi-o amintesc. Si florile infloresc, in continuare, ca si cand ar fi invatat sa spuna singure aceeasi poveste colorata, de-a lungul timpului.
Bunica mea iubea mult florile, foarte mult. Iar eu eram cea mai fericita cand inca mic copil, foarte mic copil, puteam sa imi iau stropitoarea si sa le incarc de picaturi de apa scoasa din fantana - un ritual magic, pentru care trebuia multa pricepere si de aceea, faptul ca puteam participa la el ma incanta si ma facea sa ma simt ca si cand as fi primit cel mai pretios cadou.


Pentru mine, acest concurs este mai mult decat un concurs, pentru ca tema are o semnificatie profunda, aparte. Este un cadou pe care as vrea sa il fac bunicii mele, de aceea setul se numeste Maia.
Maia noastra iubea mult florile, era o fire energica si practica, dar si cocheta:). As fi vrut sa pot reda frumusetea florilor din gradina, sa fac cate una din fiecare, dar sunt atat de multe... Asa ca am ales doar cateva:
- un trandafir roz, un boboc pe care l-am cules din fata verandei si l-am pregatit de pus in par, cu o clama neagra pe post de codita
- o hydrangea atat de frumos si variat colorata pe care am hotarat sa o port la mana, agatata de un fir de soare care se strecura prin bolta de struguri
- un mic buchetel format dintr-o floarea soarelui (versiunea de gradina), o craita si o dalie pe care le voi purta agatate la gat (desi uneori voi fi tentata sa mi le prind in par, pe post de bentita)
Iubesc acest set pentru ca stiu ca purtandu-l cineva se va bucura mult sa ma vada incarcata de florile din gradina, pe care le iubea asa de mult.


Am lucrat cu croseta, am prins cu acul bont fire de poveste, margelute, satin la un loc... In afara de trandafiras si floarea soarelui la care am gasit modele indrumatoare, restul sunt nascociri (fericite-sper) de-ale mele prin care am incercat sa redau un strop dintr-o gradina fermecata, de la poalele muntilor, o gradina plina de flori, fructe, legume si pomi... si matze zglobii:).. Acum linistita, pe vremuri rasunand de voci."
Voi reveni cu articole despre fiecare obiect din set in parte, pana atunci sper ca v-a placut ce am realizat:)

4 comments :

Deea spunea... [Raspunde]

Buna. super este acest colier. minunat. dar am si eu o intrebare....cum ai crosetat colierul? flori ma pricep sa fac, dar nu-mi pot da seama cum sa fac colierul. daca ai vrea sa-mi spui putin , ti-as fii recun oascatoare. multumesc si un An Nou fericit si implinit!

copilarim spunea... [Raspunde]

Se lucreaza in round (cred ca asa se spune...:D). Nu prea le am cu terminologia in romana (din pacate mi-am pierdut caietele de lucru manual - adica cred ca au fost aruncate - asa ca tot ce imi amintesc e piciorus:D). Dar eu am lucrat pe acelasi principiu ca la amigurumi (in cerc cred ca ar fi traducerea:D)
Ma bucur ca iti place:). Merci!!

Deea spunea... [Raspunde]

multumesc. scuze ca iti spun asa tarziu, dar am uitat sa verific ;). o sa incerc sa fac asa. margelute crosetate fac, atunci n-ar trebui sa-mi fie prea greu. sa vedem. multumesc inca o data.

copilarim spunea... [Raspunde]

Cu placere:)! daca vrei poti sa ne arati si noua cum a iesit! - e rubrica voi copilariti unde poti adauga un link, sau pe amil,sau in comentariu:D. Mult spor:*

Trimiteți un comentariu