marți, 7 iunie 2011

02. Le jardin de l'espoir (Gradina sperantei)

Fiecare episod este impartit in 3 parti! Rezumatul il gasiti la final si voi adauga functia "aflati mai mult" dupa prima parte a episodului, pentru a nu incarca foarte mult pagina principala cu articole:).

Update!! (13.06.11) 2017:
Voi pastra si episodul in varianta in care l-am publicat prima data - dar am o surpriza pentru voi: episodul cu subtitrare. Pe masura ce le voi gasi urcate pe internet le voi adauga si in celelalte articole:

via Trilulilu


Varianta in franceza, fara subtitrare:

Rezumat:
Asa cum bine stiti, daca ati urmarit deja primul episod, Sandy a intrat fara sa ceara permisiunea in castelul familiei Wellington pentru a recupera mingea prietenilor sai. Dupa discutia cu tatal sau, ea isi da seama ca nu a procedat corect si, impreuna cu Tambour pleaca sa isi ceara scuze proprietarilor. Ajunsa in fata usii ii spune catelului ca va trebui sa ramana afara si sa se comporte frumos. In usa o intampina doamna frumoasa din tabloul pe care il admirase ceva mai devreme. Ea isi cere scuze pentru ce s-a intamplat si doamna nu numai ca ii accepta scuzele (vorbise inainte si cu Thomas), dar o si invita inauntru pentru a vorbi, spunandu-i ca ii plac foarte mult copiii binecrescuti. Evident, Tambour o asteapta la usa.
In casa, contesa de Wellington o serveste pe Sandy cu ceai, pe care aceasta din  urma se ofera sa il prepare. Discuta putin despre mama fetitei, despre care aceasta nu stia decat ca a murit cand ea era foarte mica, tatal sau preferand sa vorbeasca despre lucruri pozitive, despre viitor. Sandy nu poate sa nu observe aerul ingrijorat al contesei si tristetea care nu apareau in tabloul atat de vesel. Sunt intrerupte insa de Tambour care latra de zor. Motivul era un gradinar trimis de doamna Scheirer, mama lui Kitty, gradinar care voia sa curate gradina contesei de buruieni. Aceasta il refuza, si Sandy, vazand insistenta omului spune ca va curata ea gradina si pleaca impreuna cu Tambour. Ea ii aduna pe Jimmy, Paul, Maggie si inca doi baietei si este hotarata sa aranjeze gradina contesei impreuna cu acestia. Din pacate aventura lor nu incepe tocmai bine, Maggie fiind iar certata de mama sa, care oricum nu o putea suferi pe Sandy.
Nici nu se alatura bine Maggie (care reusise sa scape de mama sa) grupului ca sunt opriti pe pod de cei trei baieti mai mari. Acestia rad in continuare de Sandy (pe care au poreclit-o cos de gunoi > de la belle> poubelle), dar cand aud unde merge si ce urmeaza sa faca ii lasa pe copii sa treaca si mai mult, vin si ei sa ajute la amenajarea gradinii. 
Contesa de Wellington se simte foarte fericita in compania lui Sandy si a celor mici. Ea ii arata lui Sandy  florile ei preferate - narcisele albe, flori pe care tatal lui Sandy le asocia mamei sale, flori asociate cu puritate, bucurie, lejeritate... ca niste fluturasi.. Acest lucru o face pe fetita sa se gandeasca "daca acea doamna ar fi mama ei", dar gandurile ii sunt intrerupte de aparitia unei masini din care apar bineinteles Kitty si mama sa... Acestea venisera sa vada de ce contesa l-a refuzat pe gradinar, iar aceasta le-a raspuns ca a preferat ajutorul copiilor. Bineinteles ca s-au legat de  Sandy, dar contesa le-a retezat avantul spunand ca aceasta era invitata ei. Dupa care s-au retras in castel pentru a discuta. Sandy s-a oferit sa faca ea ceaiul, contesa fiind mai mult decat bucuroasa sa accepte. Cand aducea insa ceaiul, Sandy aude discutia dintre cele doua invitate si contesa. Primele doua venisera sa discute despre o logodna intre Kitty si Mark, fiul contesei. Contesa de Wellington era insa rezervata in ceea ce privea o eventuala logodna, dorind ca fiul sau sa poata lua acea decizie. Sandy vrea sa o ajute pe contesa, asa ca intra pentru a prepara ceaiul si Kitty, bineintele, incepe cu rautatilr, refuzand orice ar veni din partea lui Sandy. Contesa insa ii ia apararea, spunand ca simpla prezenta a fetei ii readuce bucuria de a trai in suflet.
Prin mariajul propus, Kitty  isi dorea sa il aiba bineinteles pe Mark, dar si numele (familia sa avand un statut material foatre bun, dar fara un titlu nobil). Vazand ca nu au putut sa o convinga pe contesa, cele doua se gandesc ca vor avea mai mult succes in ceea ce il priveste pe conte, problemele financiare ale familiei Wellington ar fi putut fi rezolvate prin acea casatorie.
Dar sa ne intoarcem la castel, unde contesa ii trateaza pe copii cu prajituri, bucurandu-se de prezenta lor, din plin. Dupa ce si-au savurat prajiturile si au multumit pentru ospitalitate, Sandy a intrebat-o pe contesa daca i-ar putea da o narcisa pentru a o planta in gradina sa, convinsa fiind ca tatal ei se va bucura enorm sa vada acea floare.
Ajunsa acasa, Sandy il gaseste pe tatal sau citind ziarul prietenului sau, Ronwood. Domnul Kristy isi sfatuieste fiica sa nu o mai deranjeze pe contesa - el fiind constient de faptul ca nu apartin aceleiasi clasa sociala si nedorind ca fiica lui sa aiba de suferit, din acel motiv nu doreste sa vorbeasca nici de mama acesteia. Sandy pleaca intristata, in timp ce tatal sau isi aminteste discutia avuta cu prietenul sau atunci cand a hotarat sa se retraga din activitatea sa, si sa o creasca pe Sandy, devenind invatator in acel orasel de provincie. Stie ca fetita este sensibila si are tendinta sa isi identifice mama cu persoanele sensibile si bune si delictae - ca in cazul contesei, dar mai stie ca este si puternica si poate trai si fara mama sa.
Si doamna Scott care ii voia deasemenea binele, ii spune lui Sandy faptul ca persoanele aristocrate asa erau educate sa se comporte frumos.. Nici ea nu voia ca micuta sa sufere, cu toate acestea Sandy era sigura ca doamna aceea frumoasa si distinsa ii era chiar prietena si nu se comporta asa doar de dragul bunelor maniere. Asa cam hotari sa planteze narcisa. Alese un loc retras, langa padure si rau, de unde se puteau zari si turnurile castelului si planta narcisa. Isi numi gradinita - gradina sperantei- un loc special in care avea sa vina sa se gandeasca la mama sa, si zambetul ii reaparu pe fata:P.

0 comments :

Trimiteți un comentariu