luni, 6 iunie 2011

Guest Designer la Provocarea 15 - Retro-


Buna!! Incep saptamana invitandu-va sa cititi (daca vreti si va face placere) interviul pe care l-am acordat ca guest designer pentru Povocarea 15 -Retro pe care Scrapper in Romania a lansat-o zilele trecute. Nu am sa va mai plictisesc spunandu-va cat de mult m-a bucurat faptul ca am fost aleasa dintre atatia creatori talentati sa ma alatur echipei de designeri si sa realizez un model care sa ii inspire pe ceilalti concurenti - ok, va plictisesc putin, simt nevoia sa impartasesc cu voi bucuria mea. Cu ocazia aceasta puteti citi cate ceva despre proiectul Copilarim si puteti sa ma vedeti asa putin langa Dodo - care trebuie sa recunosc este un adevarat artist.. hmm sa nu ma auda cumva ca acum isi cere drepturile, considerandu-se muza:)).
Bun.. gata. In stanga aveti un print screen din care evident nu veti putea descifra mare lucru, asa ca am sa va las link catre provocarea din aceasta luna si de ce nu, poate participati pentru prima data si voi! Eu una ma bucur de fiecare data cand vad cat mai multa lume dand viata diferit unei idei. Este minunat! Nu va ramane decat sa apasati pe poza de mai jos  (care reprezinta setul retro realizat de mine si despre care va voi povesti mai pe larg zilele care urmeaza!) pentru a merge la provocare .


Voi adauga si aici interviul .. poate va fac si mai curiosi;)).

1. Cine este "copilarim"? 
"Copilarim" este un proiect care a aparut ca idee mai demult (mai precis in 14 februarie 2004) si s-a materializat ca blog in 2010, primavara. Proiectul si-a luat numele de la simplul fapt ca ne permite sa evadam intr-o lume a creatiei, a imaginatiei, a frumosului si utilului deopotriva, a inocentei .. pe scurt a unei copilarii eterne. Se spune ca exista niste etape ale vietii pe care oamenii le-au delimitat foarte precis... Ceea ce se ignora insa de multe ori, este faptul ca odata trecuti intr-un nou capitol al vietii nu trebuie sa ne negam celelalte capitole, pentru ca ele ne definesc. Alfel spus, in noi se afla mai multi noi (copilul, adolescentul, adultul..) si trebuie sa invatam sa ne acceptam si sa ne iubim cu totul. Copilaria este  una dintre cele mai frumoase perioade din viata noastra. Totusi, odata ce avansam in varsta, tindem - sau asa ni se sugereaza- sa o dam deoparte ca pe o haina ponosita de care ne-am rusina. Mie mi se pare un lucru gresit. Cred ca daca renuntam sa fim copii, renuntam practic la o parte importanta din noi si la singura libertate pe care o avem cu adevarat: aceea de a visa, de a crea, de a ne bucura cu adevarat din orice nimic... Si de aceea am ales sa creez impreuna cu sora mea, Rha, acest mic colt virtual inchinat copilariei, unde incercam atat cat ne permite timpul sa ne refugiem intr-o lume atinsa de un strop de magie. "Copilarim"  este un taram magic pe care noi, Rux si Rha, il impartim cu drag cu cei care ne trec pragul.

2. Am vazut ca ai testat diverse tehnici si materiale, care este preferata/preferatul tau?

Am incercat intr-adevar si cateva tehnici, sau cel putin am adaptat pe cat am putut diverse tehnici la materialele pe care le avem. Imi place foarte mult cand un proiect imi cere sa combin si sa folosesc cat mai multe lucruri diferite: de exemplu am facut de curand o papusa crosetata, care are bijuterii (deci am si margelit) si i-am realizat si o cutiuta la care am si desenat putin - desenul fiind poate cea mai veche pasiune a mea:P.

3. Care este sursa ta de inspiratie in tot ceea ce faci?

Frumosul - imi plac oamenii frumosi si lucrurile frumoase. Ce inteleg eu prin frumos? Ceva dincolo de aparente... ceva care pur si simplu te face sa zambesti in momentul in care il privesti, ceva sau cineva :), bineinteles. Si in timp acest "frumos" care se aduna in amintiri mai scoate capusorul din norul sau de puf si imi mai da cate o idee. Cand raman in pana de idei insa, imi place sa ma uit afara, sa privesc lumea care ma inconjoara, sa imi privesc "colectia"  de amintiri (fie ca e vorba de poze, sau plusuri, sau carti, sau mai nou papusi de colectie...), sa ma uit la un desen animat/anime, la o comedie.. Si uite asa incerc sa ma incarc pozitiv si imi vin idei.

4. Esti unul dintre participantii fideli, ce te atrage la provocarile noastre?

Da.. asa este. Imi plac foarte mult provocarile, imi amintesc putin si de scoala!! Hehe.. Ma simt ca si cand as avea in fiecare luna o ora de lucru manual la care ni se da tema si fiecare dintre participantii la ora se straduieste sa exprime in felul sau tema respectiva. Mi se pare nemaipomenit. Si imi mai place ca cei care participa o fac cu placere - in spirit de competitie, nu concurenta. Si asta este bine, pentru ca incurajeaza creativitatea si ne permite sa ne exprimam cum putem noi mai frumos.

5. O sugestie pentru urmatoarele provocari?

Doar una?? Mi-ar placea foarte mult sa vad o tema inspirata de animatie, una de restaurare si una legata de un joc (stiti voi de genul nu te supara frate). Am ales trei... poate va face ceva cu ochiul pentru o viitoare provocare.

6. Un mesaj pentru noi si toti urmaritorii Scrapper in Romania??
Draga echipa Scrapper in Romania, iti doresc sa fii in continuare creativa si sa nu incetezi sa ne provoci lunar (macar)!! Participantilor la provocari le doresc mult spor si inspiratie si sa aiba timp ca sa poata sa raspunda provocarilor, pentru ca imi place de fiecare data sa vad cat mai multe "raspunsuri" materializandu-se frumos si diferit. Iar celor care doar ne urmaresc activitatea (atat a echipei cat si a noastra a participantilor) - sper ca va place ce vedeti si va asteptam si pe voi sa participati!!
(aparut pe Scrapper in Romania - Provocarea nr.15 - Retro)

0 comments :

Trimiteți un comentariu