luni, 13 iunie 2011

06. Une jolie toile de fond (O pictura cu un fundal frumos)



Buna!! Vesti nemaipomenit de bune!! Azi cand incercam sa imi aranjez in draft episoadele pentru saptamana in curs am realizat ca lipsesc cateva din playlistul din care vi le aratam aici.. si cautand eu pe net in alta parte, am gasit mai intai doua episoade traduse, apoi, in alta parte alte episoade - asa ca, la episoadele pe care le-am vazut pana acum (1-5), am adaugat deja si versiunea cu traducere, iar la cele care vor urma saptamana aceasta (6-10), vor fi iar si varianta cu traducere, dar si cea fara, dupa functia aflati mai multe, la final nelipsind rezumatul:).

via trilulilu


Varianta in franceza, fara subtitrare:


Rezumat:
In episodul trecut, o lasam pe Sandy in timp ce fugea dupa ce aflase ca printul din gradina  era numeni altul decat fiul contesei de Wellington. In timp ce aceasta alerga gandindu-se la ce se intamplase, Mark ii imprumuta calul lui Kitty pentru a o cauta pe Sandy si a lamuri situatia... Pe drum se intalneste cu Thomas care, afland ca fusese vorba despre o incurcatura si ca de fapt nu era vorba de un hot, ci chiar de proprietar, se grabeste spre scoala pentru a-i anunta pe profesorii pe care ii alertase.
Ajunsa in gradina sa Sandy isi aminteste ce ii spusese Kitty - ca lui Mark i-ar placea sa rada de ceilalti. In timp ce se gandea de ce ar fi facut el asa ceva, acesta ajunge la gradina si ii povesteste cum s-a intamplat totul: cand venea spre casa, fusese vrajit de frumusetea peisajului si isi dorise sa picteze. Atunci a stabilit cu valetul sa se intalneasca ulterior pentru a merge acasa si, schimbandu-si hainele, pornise la plimbare. Descoperind gradina ii vazuse pe cei trei baieti care o necajeau pe Sandy si ii sarise in ajutor.
Walter- valetul familiei, ii explicase lui Mark ca nu se putea comporta asa, avand in vedere din ce familie provine. Acesta insa voia sa poata vorbi cu cine ii face placere si isi dorise sa ramana o perioada acolo, pentru ca ii placea sa imparta gradina cu Sandy. De aceea stabilise cu Walter sa faca in asa fel incat lumea sa creada ca a plecat si el la Londra. Cand il vazuse Thomas a fost foarte surprins si de aceea a fugit. Pentru ca, daca i-ar fi spus despre ce era vorba, acesta ar fi inteles. (Apropo de Thomas trebuie sa explice situatia profesorilor pe care ii alertase si este destul de incurcat de situatia creata. )
Mark elibereaza calul pe care il imprumutase de la Kitty si acesta se duce direct la stapana sa, care, deloc incantata de ideea ca Mark a luat calul ca sa o caute pe Sandy, incaleca si pleaca pe urmele pe care le lasase calul cand venise acasa. Pe drum aude voci si se ascunde intr-un tufis de unde ii aude pe Mark si Sandy razand si vorbind despre prietenia pe care contesa o are pentru fata, si despre faptul ca au devenit buni prieteni. Tambour o simte pe aceasta cand trec pe langa tufisul in care se ascundea si o maraie, la care Sandy, crezand ca o fi vreo vulpe (lol) ii sugereaza catelului sa nu o sperie. Dar nu era o vulpe, era ceva mai rau - era Kitty.
Seara, in timp ce Sandy pregatea masa, Mark vine pentru a-si cere scuze domnului Kristy pentru incurcatura pricinuita de hotul inexistent. Se comporta foarte frumos si ii face o impresie bune invatatorului. Insa acest lucru nu il impiedica sa ii atraga atentia lui Sandy ca fac parte din doua lumi diferite si acest lucru ii poate face mult rau.
A doua zi, in timp ce se intorcea de la scoala Sandy este oprita de Charles si prietenii acestuia care o cheama sa ii spuna ceva. Acestia o duc la un castel parasit unde Kitty ii tine un discurs despre diferenta de avere intre ele doua. De asemenea tine mortis sa precizeze ca s-ar fi logodit cu Mark ceea ce o intristeaza pe Sandy.
Totusi starea de tristete nu dureaza foarte mult caci, vazand ca nu soseste in gradina secreta, Mark  o viziteaza pe Sandy si lamureste "povestea logodnei" nascocita de Kitty. Apoi, cei doi pleaca la gradina si cauta un fundal special pentru ca Mark  sa o poata picta pe Sandy. El ii spune ca pentru el a picta este ca o misiune, pentru ca astfel ii ajuta pe oameni sa vada lucruri pe care altfel nu le pot transmite.
Tot balacindu-si picioarele in apa raului, Sandy cade in apele acestuia si risca sa se inece, noroc cu Mark care reuseste sa o ajunga la timp pentru a se putea agata de radacinele unui copac aflat pe mal si a ajunge teferi pe uscat.

Actualizare 2017

0 comments :

Trimiteți un comentariu