joi, 23 iunie 2011

14. Un choix difficile (O alegere dificila)


In prima parte a articolului puteti viziona episodul cu subtitrare. In partea a doua, dupa "aflati mai mult" exista varianta fara subtitrare si bineinteles rezumatul. :)





via  trilulilu


Varianta in franceza, fara subtitrare:


credit video ButokaiNoTaiken

Rezumat:
Au trecut cateva luni de la Craciun - si de la nefericita despartire de tatal sau si Sandy se bucura de primavara si covorul de iarba verde special asternut parca, pentru ea.  Sotii Scott ii propun sa o adopte si sa se mute la ei, stiind-o de micuta si iubind-o foarte mult, iar lui Sandy ii place ideea. Cand isi face bagajul  isi aminteste de vorbele tatalui sau, care o sfatuise sa mearga la Londra - unde prietenul sau domnul Longwood ar fi avut grija de ea.
Prinsa intre dorinta de a ramane acasa, alaturi de cei dragi si in lumea pe care o cunostea asa de bine si faptul ca dorea sa ii respecte dorinta tatalui, Sandy ii cere sfatul lui Edward care, vindecat, venise sa ii faca o vizita. Acesta o intreaba ce si-ar dori ea pentru viitor. Sandy ii raspunde ca ar vrea sa faca o meserie care sa aduca bucurie celor din jur. Edward o sfatuieste sa mearga la Londra unde putea face studii superioare, putandu-se intoarce in vacanta acasa, Astfel avea un orizont mult mai larg al posibilitatilor. Sugestia aceasta insa nu o prea bucura pe Sandy care nu agrea ideea sa se desparta de cei dragi, de Tambour (of si aici o inteleg cel mai bine - apropo va saluta Dodo care sta in bratele meu si priveste episodul:P).
Edward o ajunge din urma, in gradina misterioasa. Sandy nu stie ce sa faca. Edward o intreaba daca nu cumva teama de necunoscut o impiedica sa isi urmeze calea. Privind narcisele care incepeau sa rasara din pamant dupa o iarna grea, Sandy se hotaraste sa faca ceea ce tatalui ei i-ar fi placut.
Si pentru ca mie nu imi plac DELOC despartirile si cu atat mai mult cand trebuie sa pleci dintr-un loc pe care il iubesti si de langa cei pe care ii iubesti am sa scurtez cat pot de mult rezumatul: Sandy se hotaraste sa mearga la Londra, ziua urmatoare de dimineata, avand tren. Petrece ziua la joaca, impreuna cu ceilalti prieteni si Tambour. A doua zi de dimineata isi ia ramas bun de la casuta ei, de la gradina (unde vede rasadurile de narcise protejate de un fel de plasa pe care o facuse Charles). Apoi trece pe la castel, unde se gandeste la Mark si la faptul ca intro zi vor reveni in acele locuri impreuna.
Si urmeaza o scena emotionanta la culme la gara ... Va puteti imagina ca bietul Dodo are parte de mangaieri suplimentare... (si eu am plecat din casa copilariei mele, fara a putea insa sa imi iau ramas bun.. sau sa imi fac un bagaj special - sa zicem caa fost o surpriza nu tocmai placuta si de fiecare data cand revad acest episod ma incearca asa o tristete). Ehhh... Si mai am ceva episod (sau episoade, nu imi mai amintesc exact) care il implica pe Tambour. Ufffaaaaaa!! O sa vedeti voi.. (poate mai e cineva asa ca mine sa nu ma fac singura de ras - haha).
Toata lumea isi ia la revedere si isi fac promisiuni (de a-si scrie). Doamna Scott ii doreste lui Sandy sa ramana asa cum e, buna si dreapta. Maggie alearga dupa tren si o roaga sa nu o uite si sa se intoarca la ea cat de curand si Tambour  o conduce si plange dupa ea. Ultimii care isi iau ramas bun sunt Charles si prietenii sai.
Sandy isi da seama cat de dureroasa poate fi despartirea, mai ales cand nu suferi numai tu, ci si cei dragi pe care ii lasi in urma. Ea pleaca la Londra pastrand in amintire frumosul peisaj al copilariei si avand o experienta de viata destul de bogata. Oare va fi pregatita pentru ce ii rezerva viitorul?

2 comments :

Mery spunea... [Raspunde]

De-abia astept sa rezolvati problema cu episoadele care nu pot fi vizionate. Astept cu nerabdare sa vizionez continuarea, tot aici. Va multumesc anticipat!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Trusca Marilena :) Cu drag! Deja pana la ep. 15 (inclusiv) am actualizat linkurile. :)

Trimiteți un comentariu