vineri, 3 iunie 2011

Yellow Sunny Little Box


Yuhuuu!!! In sfarsit am reusit sa descarc pozele, sa le aranjez si ma inscriu la concurs;)). Noul meu sport preferat este acesta. Imi place sa particip (daca mai si castig cu atat mai bine:P) la cat mai multe provocari - o singura problema ar fi, timpul. Bun... va povesteam ca este un concurs realizat pe site-ul (sau comunitatea) Instructables, concurs numit "Colours of the Rainbow". In fiecare saptamana este cate o culoare - au fost pana acum rosu si portocaliu- saptamana aceasta este - Galben/Yellow si m-am inscris cu Yellow Sunny Box (in english). Este prima data cand fac un "tutorial" sa ii zicem (nu este foarte detaliat, dar am incercat sa surprind toate etapele.


Inainte sa va asaltez cu poze trebuie sa mai spun cateva lucruri (din culise!). In primul rand, acesta este al treilea proiect galben pe care il fac:). Unul este implicat in altceva, pe al doilea il pierdusem ieri (nu stiu ce e cu mine e al doilea lucru pe care il pierd in mod inexplicabil, din fericire l-am gasit, spre deosebire de primul:P) si asa a aparut cutiuta. Ideea mi-a venit in timp ce ma uitam pe blogurile pe care le urmaresc (in blogger) si am vazut acest minunat articol al Svetlanei :
Mini box  (si asa am ajuns la articolul acesta, in rusa - daca doriti tutorialul original il gasiti aici). Acestea fiind spuse, iata si cutiuta mea si foarte pe scurt, povestea ei (pentru a vedea poza mare apasati pe ea):

 





Prima etapa am respectat instructiunile din tutorialul despre care va vorbeam (cel in rusa). Adica am realizat cutia si capacul dupa instructiunile de acolo, sau mai bine zis masuratorile. Sa vi le spun si voua: capacul are urmatoarele masuri: 10.2cmx26.5cm (acesta va fi impartit in 5 parti care sa aiba urmatoarele masuri: 2.1cm-10.1cm-2.1cm-10.1cm-2.1cm si ulterior si indoaie). Mai aveti nevoie de o fasie cu masurile: 10.2x2cm. La cutia propriu-zisa este nevoie de un patrat care sa aiba: 18cmx18cm. la acesta se masoara 2cm-2cm-10cm-2cm-2cm pe fiecare latura si se traseaza usor cu creionul niste linii. In antepenultima poza vedeti ce se taie si ce se indoaie, iar penultima cum se face cutiuta. Si asa avem partile de baza. Dupa care urmeaza ornarea, fiecare dupa bunul plac. Eu am ales sa fac cutia in noante de galben si sa folosesc punch-urile pe care le-am castigat la provocarea Scrapper, dar si niste shape-uri pe care mi le-a luat my Rha (hihihihi). Iata ce a iesit:

 
 

In primele 2 poze este cutiuta in interior. Sa va spun in mare cam ce am facut eu. Am taiat o bucata de hartie mai subtire (ca cea de xerox), pentru ca baza e facuta din hartie usor cartonata. Am lipit in mijloc un cerculet decupat in care am realizat un soare (am un fel de "presa" care realizeaza diverse modele, in cazul de fata soare si fluturi!). Pe margini am lipit o fasie de hartie ceva mai groasa si in colturi am pus patru sori decupati si stiu ca nu se vede foarte bine, dar tot ce am decupat si lipit pe cutie iese usor in relief. Tot "sori" am lipit si pe laturile care se vad cand pui capacul (cea cu soarele mai mare este partea pe unde se deschide - evident se poate deschide si prin partea cealalta, dar asa am zis eu ca ar fi amuzant). In ultimele doua poze puteti vedea partea superioara a capacului - am marit capacul cu un patrat de 12x12 cm, care are lipit pe el un chenar de 12x12 si 2cm latime. In mijloc am realizat iar un cerc cu fluturas de data aceasta, fluturasi fiind si pe chenar. Am mai lipit si cateva floricele si am colorat folosind o carioca (are un varf mai subtire si altul mai gros) si un pix  -pe  baza de apa culoarea fiind aurie.


 


Sper ca v-a placut:)!! Eu deja i-am rezervat acestei cutiute un viitor frumos;)). Daca faceti si voi cutiute pornind de la acest concept sa ne aratati si noua (puteti lasa un link in comentariu, sau sa ne trimiteti pe mail). Pe curand!!

2 comments :

Svetlana spunea... [Raspunde]

Foarte frumos, Rux! Imi place mult blog-ul tau, tre sa fii o persoana ff pozitiva. Ma bucur ca articolul meu ti-a fost de folos)) Succes mult la concurs!

copilarim spunea... [Raspunde]

Multumesc mult:)! Incerc sa fiu cat mai pozitiva:P!
Si mie imi place foarte mult blogul tau! Este foarte delicat!:)

Trimiteți un comentariu