duminică, 19 iunie 2011

Il fiore della bontà (Floarea bunatatii)

Buna!! Prima poveste din acesta duminica ne reaminteste sa fim bun cu cei din urul nostru si generosi :) - sper sa va placa!




video youtube

Rezumat:
Ana era o fata sarmana, ramasa singura pe lume. Isi pierduse parintii, dar nu incetase sa ii iubeasca si asculte. Acestia o invatasera sa fie mereu buna si generoasa cu ceilalti. Intr-o dimineata, zarind langa mormantul mamei flori cosmos, se hotari sa mearga langa izvorul de unde culesese prima data flori cu aceasta si sa ii aduca un cos plin de flori.
 Asa ca porni la drum. Avea doar hainele ponosite si un codru de paine pe care il primise de la un om cu suflet bun. Obosita de atata mers se opri langa un rau sa isi potoleasca setea. Atunci aparu un baietel care era foarte flamand. Amintindu-si vorbele mamei, ii dadu acestuia painea pe care o avea. Apoi pleca mai departe. Un vant naprasnic incepu sa sufle si ii lua pe sus palaria. aceasta ateriza pe capul unei fetite care stranuta zgribulita. Ana ii darui acesteia palaria si ii dadu si esarfa. O trimise acasa si pleca mai departe. Prin padure auzi un planset si gasi un baietel caruia niste copii ii furasera hainele. Ii dadu versta ei si il trimise acasa. 
Incepua ploaia si Ana se grabea sa ajunga la locul unde infloreau cosmos. Auzind un planset dintr-o pestera intra acolo si gasi o fetita inghetata... Ii dadu acesteia hainele ei.. si isi continua drumul. Credinta sa si dragostea pe care o purta parintilor o purtara pana la izvor, ferind-o de primejdii. Acolo insa toate florile erau ofilite. Sarmana fata incepu sa planga, nu pentru ca ramasese fara mancare sau haine, ci pentru ca nu putuse sa ii duca mamei florile promise.
Induiosat de povestea ei, Dumnezeu incepu sa planga si lacrimile sale se transformara in flori cosmos care cadeau in jurul fetei. Ea credea ca sunt stele cazatoare care se transforma in flori. Si asftel, nu reusi sa adune un cos, ci fu imbracata in flori si inconjurata de acestea.

0 comments :

Trimiteți un comentariu