miercuri, 29 iunie 2011

18. On a volé un portrait (S-a furat un portret)


In prima parte a articolului puteti viziona episodul cu subtitrare. In partea a doua, dupa "aflati mai mult" exista  rezumatul. :)
Actualizare 2017


trilulilu



Varianta in franceza, fara subtitrare:
ButokaiNoTaiken

Rezumat:
Sandy aude din intamplare o conversatie intre sotii Ronwood. Astfel afla despre naufragiul in care tatal sau pierise si mama lui disparuse. Atunci fusese salvata de tatal sau adoptiv si prietenul acestuia domnul Ronwood.
O regasim pe Sandy alaturi de copii mesterind la o pluta. Acest lucru le da iar domnei Ronwood si Evei motive pentru a cleveti pretinzand ca Sandy nu avea sentimente. Sunt contrazise insa de aparitia preotului care venise sa il intrebe pe domnul Ronwood daca Sandy avea probleme pentru ca in ultimul timp petrecea mult timp in biserica rugandu-se.
O data terminata pluta, Sandy insotita de noii sai prieteni navigheaza pe Tamisa (ar fi venit si Eva dar mama sa ii interzice categoric). Sandy este zarita de Robert, soferul lui Kitty. Acesta se grabeste sa o anunte pe roscata care vine cu o masina sport pentru a afla de la Sandy adresa lui .. Mark. Aceasta ii spune ca nu stie unde sta Mark si ca motivul pentru care se afla la Londra este faptul ca tatal sau murise de Craciun si ultima sa dorinta fusese ca ea sa vina Londra, la bunul sau prieten domnul Ronwood. Kitty o duce in fata fostei resedinte Wellington transformata acum in hotel privat si ii reaminteste ca va deveni sotia lui Mark.
Seara Sandy priveste cu drag desenul pe care i-l facuse Mark si pe care il lipise pe perete si ii promite ca va fi puternica si ca spera ca si el va reusi sa isi implineasca visul de a deveni un pictor faimos si ca se vor reintalni curand. Este auzita insa de doamna Ronwood si Eva.
A doua zi doamna Ronwood merge in vizita la familia lui Kitty unde se intalneste cu aceasta si mama acesteia. Mai intai o lauda pe Sandy sperand probabil sa scape de ea si sa primeasca niste bani pentru acest serviciu, dupa care incepe sa se planga de faptul ca Sandy rade tot timpul si mai mult se incapataneaza sa ramana la Londra din cauza unei promisiuni facute in fata unui desen facut de un anume Mark. Auzind aceste lucruri cele doua devin brusc interesate.
Kitty ii da niste bani Evei pentru ca aceasta sa ii fure desenul lui Sandy urmand ca apoi sa ii mai dea altii cand i-l va aduce. Fiind surprinsa insa de Sandy care dupa ce facuse cu aspiratorul pe hol urca la ea inj camera, Eva incearca sa coboare pe stalpul de langa geam dar de frica scapa desenul si e prinsa din fericire de parintii sai atunci cand cade. Desenul ajunge la Kitty care fuge cu masina acasa la ea. Desi Sandy si prietenii sai o ajung nu reusesc sa recupereze desenul. Tatal lui Kitty o opreste pe aceasta sa rupa desenul dorind sa se foloseasca de acela pentru a-l gasi pe Mark -evident nu pierd nici o ocazie sa o jigneasca pe Sandy care, impreuna cu ceilalti copii este data afara de pe proprietate.
Gandul ca desenul sau a ramas in posesia acestor oameni rai nu ii da pace asa ca incearca sa il recupereze. Din pacate tocmai cand aproape il luase de pe masa apare Kitty si desenul este astfel rupt pe jumatate. Kitty face bucatele partea ei... iar Sandy rupe cealalta parte cand ajunge pe Tower Bridge. Astfel unul din primele desene ale lui Mark  si simbol al legaturii lor dispare, purtat de vant si apele Tamisei. Apropo de Mark acesta muncea in port si era pregatit sa infrunte greutatile pentru ca se gandea ca va ajunge un pictor celebru si atunci o va reintalni pe Sandy.
Ajunsa acasa, Sandy este intampinata de domnul Ronwood si fiica sa Eva. Sandy o iarta pe aceasta ca a luat desenul si cele doua isi dau mana... In timp ce spala vase, Sandy se gandeste la desen, apoi isi da seama de un lucru: nu obiectele sunt importante, ci gandurile care se ataseaza acestora.

0 comments :

Trimiteți un comentariu