marți, 28 iunie 2011

17. Confidences amères ( Destainuiri triste)


In prima parte a articolului puteti viziona episodul cu subtitrare. In partea a doua, dupa "aflati mai mult" exista  rezumatul. :)
Actualizare 2017 - video in  italiana via dailymotion:


Varianta in italiana franceza, fara subtitrare:
Rezumat:
Intr-o zi cand era plecata la cumparaturi (trimisa de doamna Ronwood), Sandy vede o florarie si in fata vitrinei narcise. O intreaba pe florareasa cat costa si pentru ca pe moment nu avea decat banii de cumparaturi se horataste sa revina pentru a o cumpara.
Cand ajunge acasa gaseste insa pe pervaz ghiveciul cu narcisa care ii trezea atatea amintiri legata de cei dragi si gradina sa secreta. In camera ei se aflau Ricky si ceilalti doi copilasi de la orfelinat. Sandy este foarte emotionat si considerand gestul lor un cadou minunat le multumeste. Nu mare ii este uimirea cand afla mai tarziu de la domnul Ronwood ca florareasa il rugase sa publice un anunt pentru ca ii fusese furat cel mai scump ghiveci.
Impreuna cu cei trei "faptasi" Sandy merge la florarie pentru a restitui ghiveciul cu narcisa, floare care pentru ea semnifica puritatea si bunatatea. Acolo are insa surpriza ca pe langa faptul ca sunt iertati cu totii, sa primeasca in dar acea floare. Domnul Ronwood fusese sa vorbeasca floraresei si impreuna cu aceasta ajunsesera la concluzia ca prin venirea sa in acel cartier, Sandy schimbase mult in bine comportamentul copiilor care devenisera constienti de greselile lor si devenisera mai responsabili. Discutia acestora este auzita de Eva care, in marea sa rautate ii spusese mamei si bineinteles ca amandoua tabarasera pe domnul Ronwood.
Pentru a scapa de cicaleala lor, domnul Ronwood incepu sa mestereasca la masina pe care o pregatea pentru turul lumii. El o invita si pe Sandy sa il insoteasca atunci cand va pleca (adica imediat ce isi va fi achitat datoriile). Discutia este surprinsa de Eva si cand Sandy venea sa le aduca ceaiul, o auzi pe doamna Ronwood cerand explicatii despre parintii lui Sandy. Domnul Ronwood ar fi dorit sa amane aceasta discutie pentru ca nu voia ca Sandy sa afle inca, temandu-se ca acest lucru ar afecta-o foarte tare. Dar la insistentele sotiei sale ceda si incepu sa povesteasca:
Cu mai mult de 15 ani in urma, inainte sa o cunoasca pe doamna Ronwood, acesta fusese intr-o croaziera in jurul lumii impreuna cu prietenul si colegul zau Leslie Christy. Pe vasul pe care s-au imbarcat se afla si un cuplu tanar cu un bebelus adorabil - Sandy Belle.
Din pacate croaziera fu intrerupta de o furtuna teribila si vasul se scufunda (dupa o explozie in sala motoarelor si un incendiu devastator). Cei doi prieteni se salvara si incercau sa se mentina la suprafata cu ajutorul vestelor de salvare si a colacului de care se tineau. Un rest din vas lovi persoana care o tinea pe micuta fetita (probabil tatal) si ii arunca in apa. Cei doi prieteni o auzira pe mama cand o striga pe micuta "Sandy" si Leslie inota si o salva pe fetita. Din pacate dupa naufragiu, desi domnul Ronwood - care tocmai isi incepuse cariera de jurnalist- publicase o poza cu cercelul pe care il gasisera in mana fetitei, nu reusira sa afle nimic despre parintii micutei. Mai mult, cand reusira sa gaseasca o copie dupa lista pasagerilor, constatara ca acel cuplu folosise un nume fals.
Sandy auzi de pe hol toata discutia si foarte tulburata alerga in camera ei. Domnul Ronwood urca si ii povesti si continuarea: cum Leslie dupa naufragiu primise un post la un liceu important din Londra si urma sa se casatoreasca chiar cu fiica directorului. Cum nereusind sa ii gaseasca familia micutie se hotarase sa o adopte si viitoarea familie nefiind de acord hotarase sa plece in Scotia. Cand se despartise de prietenul sau ii spusese ca Sandy il ajutase sa deschida ochii si ca viitoarea lui sotie nu era o persoana buna la suflet si ar fi fost nefericit. In plus rolul unui dascal este sa ii ajute pe copii sa devina oameni adevarati, sa ii invete "sa mearga  drepti" prin viata.
Sandy este foarte emotionata si se gandeste daca mama sa nu este in viata si are nevoie de ea si coplesita de emotii alearga afara in noapte. cand se opreste pe un pod de pe Tamisa, zareste o silueta cunoscuta apropiindu-se: era chiar Edward si intalnirea cu acesta o incarca pozitiv si o bucura foarte tare. Cei doi se plimba putin si vorbesc, iar Edward ii multumeste lui Sandy pentru ca l-a facut sa realizeze ca in viata nu este bine sa fii singur si chiar daca la un moment dat nu esti fizic langa cei dragi gandul la ei si faptul ca ei se gandesc la tine tinde sa se materializeze si te face sa nu mai fii singuri. De fapt puterea gandului, este cea mai puternica lege a universului! Si astfel, fiind atat de prinsa de evenimente Sandy isi lua ramas bun de la Edward si se intoarse acasa, uitand sa il intrebe cat sta si de ce era in Londra.
Oare se vor mai intalni?:)

0 comments :

Trimiteți un comentariu