duminică, 5 iunie 2011

Il ladro vanitoso (Hotul cel laudaros)

Buna!! Iata azi avem iar doua povesti scurte... :P. Chiar, ce parere aveti de aceste povesti? Mie imi plac foarte mult:). Prima poveste are ca personaj principal un hot foarte laudaros!




video youtube

Rezumat:
A fost odata ca niciodata un hot laudaros din cale-afara! Omul avea bani, avea casa, avea pamant, dar nu se putea opri din furat si asta pentru ca se mandrea cu abilitatile sale nemaipomenite.
Dupa o zi "plina" omul ajunse acasa fericit peste masura. Vazandu-l, cei doi fii se hotarara sa il faca sa renunte la acest prost obicei. Se sfadira ce se sfadira si hotarara sa il provoace pe tatal lor. Daca aveau sa reuseasca sa fure de la el, omul urma sa se lase la randul sau de furat.
Zis si facut, seara cei doi baieti ii provocara pe tata, spunandu-i ca vor sa fure ceva de la el. Omul, foarte sigur si mandru de abilitatile sale accepta: cei doi baieti urmau sa ii fure trei obiecte.
Prima incercare a fost urmatoarea: Ajunsi sub un copac maret, tatal le arata cuibul unei pasari. Ce trebuia furat se afla in cuib, sub pasare: ouale. Unul dintre baieti se sui in copac si rarind putin partea inferioara a cuibului, lua cele 4 oua. Apoi, dupa ce i le arata tatalui sau, le puse la loc in cuib.
A doua incercare fu ceva mai grea: Tatal mergea calare pe un magar, avand in urma sa legata o capra cu un clopotel. Baietii trebuiau sa fure capra si sa ajunga acasa inaintea tatalui. Cei doi baieti tot il urmareau si pana la urma tatal se gandi ca atata timp cat cloptelul se va auzi nu are rost sa se mai intoarca. Atunci, unul dintre baieti lua clopotelul, il agata de coada magarului si cand tatal foarte sigur pe el, ii spuse sa fure capra ii raspunse, taia sfoara de care era legata capra si bineinteles ajunse inaintea tatalui acasa.
Dupa aceste doua intamplari.. nefericite, pentru vanitosul hot, acesta se simti oarecum la stramtoare si petrecu catva timp in ploaie... gandindu-se la cea de-a treia proba. Cand sotia sa il chema in casa, ii veni ideea sa ii puna pe baieti sa fure lenjeria de pat. Sigur pe el de aceasta data si racit, omul astepta cu o bata langa geam. Baietii au facut o papusa de paie si urcara pe scara. Cand vazu silueta in fata geamului omul lovi cu bata si auzind zgomot cobori sa vada ce s-a intamplat. Intre timp, celalalt baiat urca in camera si, prefacandu-se ca e tatal sau, ii spuse mamei ca cel lovit era fiul cuiva important si ca ii trebuie asternuturile ca sa il inveleasca in ele.
Si astfel baietii reusira sa il faca pe tata sa se lase de furat. Cei trei lucrau impreuna pamantul si, uneori, tatal se gandea ce hoti minunati ar putea fi baietii lui, atat de talentati:)).

0 comments :

Trimiteți un comentariu