joi, 9 iunie 2011

04. Le prince du jardin mystérieux (Printul din gradina misterioasa)

Fiecare episod este impartit in 3 parti! Rezumatul il gasiti la final si voi adauga functia "aflati mai mult" dupa prima parte a episodului, pentru a nu incarca foarte mult pagina principala cu articole:).
Si..... stiti ceva?:P Acesta este articolul cu numarul 701!! Pe contul de facebook  suntem 102 si aici ne urmariti cu google friend -31-!!! Va multumim!! Si ... am vorbit cu Sandy si Lydie sa va facem o surpriza in weekend:)!!

Update!! (13.06.11) 2017:
Voi pastra si episodul in varianta in care l-am publicat prima data - dar am o surpriza pentru voi: episodul cu subtitrare. Pe masura ce le voi gasi urcate pe internet le voi adauga si in celelalte articole:

Varianta in franceza, fara subtitrare:


credit video Goihen1254

Rezumat:
Intr-o zi, dupa ce terminase cursurile la scoala, Sandy se afla in gradina sa secreta unde obisnuia sa vina in fiecare zi cand putea, asa cum ii promisese prietenei sale, contesa. In acelasi timp, Kitty se uita prin binoclu la castelul contesei intrebandu-se de ce a plecat asa in graba si mai ales de ce Mark nu venise. Auzind voci, muta pozitia binoclului si ii vede pe Maggie, Jimmy si Paul alergand pe langa rau, in timp ce cei trei pusti mai mari le furasera pluta si ii necajeau.
Insotita de Robert, Kitty se duce la rau si confisca pluta construita de copii amenintandu-i cu sanctiuni pentru ca ii incalcasera proprietatea. Atat cei mari cat si cei mici o iau la fuga, dar pe drum o intalnesc pe Sandy si o roaga sa ii ajute. Aceasta , urmata de copii si Tambour, alearga prin apa raului pana la locul unde fusese confiscata pluta (pe care Kitty planuia sa o puna pe foc). Cand Kitty ii spune si ei despre sanctiuni, Sandy ii atrage atentia asupra faptului ca raul apartine tuturor (si ei se aflau in rau:P) si ca mai bine ar veni sa se joace si ea cu ei, ar fi mai putin singura si mult mai fericita. In replica, pe un ton de superioritate, Kitty ii tine o prelegere lui Sandy despre originea sa net superioara (datorata clasei sociale) si despre destinul stralucit care o asteapta. Mai mult se considera mult mai in varsta decat ceilalti si prietenele ei sunt deja logodite, deci...(oare unde am mai auzit asta?)..Dupa aceasta lectie de superioritate Kitty incheie triumfator sugerand ca unul dintre baietii mai mari ar fi indragostit de Sandy - acesta evident neaga, spunand ca se inteleg bine doar pentru ca asa au putut merge si ei in vizita la contesa si de aici pana la o adevarata alergatura intre copii nu lipseste mult. In timp ce acestia se indeparteaza, Kitty  se gandeste cum contesa nu avea timp de intalniri, dar pe copii ii primise in vizita.
Nici nu scapa Sandy bine de sfaturile in materie de "relatii" ale lui Kitty si de "tranta" ulterioara intre ea si unul dintre baietii mai mari, ca se intalneste cu doua colege dintre care una, indragostita de Charles voia sa stie de la cealalta de cine este indragostita si cum o vazu pe Sandy o intreba si pe ea... Aceasta insa avea alte treburi.
Kitty le "face onoarea de a fi primii copii din oras invitati la ea acasa" celor trei baieti mai mari. De fapt ea vrea sa stie de ce contesa o place pe Sandy si ce au discutat. Baietii insa nu stiu. Kitty le promite o multime de prajituri daca o ajuta sa afle (bineinteles pe ea o interesa mai ales Mark), insa acestia nu stiau ce sa ii spuna, Sandy nefiind tipul de fata care sa se laude si sa le povesteasca orice ar fi vorbit cu contesa. Totusi ceva schimbare in comportamentul ei remarcasera. De ce ceva timp disparea perioade mai lungi undeva prin spatele dealurilor de langa castel, iar acest lucru putea avea pana la urma legatura si cu contesa, se gandeau ei. Dorind sa afle ce secret avea Sandy, Kitty le promite baietilor o recompensa pe masura.
Sandy ajunge acasa la doamna si domnul Scott pe care ii ajutase la cumparaturi. Acestia o trimit la masa, urmand ca dupa aceea sa manance impreuna, pentru ca tatal lui Sandy avea o sedinta care avea sa se prelungeasca pana tarziu. Sandy este foarte incantata de idee si incepe sa se aranjeze in oglinda.. Domnul Scott ii spune ca se aranjeaza de parca ar avea o intalnire. (la usa se aflau cei trei baieti "spioni"). Sandy ii raspunde ca nu este departe de adevar si ca are o intalnire cu monstrul din Loch Ness, iar atunci, continuand pe acelasi ton de gluma, domnul Scott ii sugereaza ca ar fi bine sa il ia pe Tambour  cu ea, pentru ca monstrului ii place sa manance fetite dragute:)).
In timp ce se indrepta spre gradina sa secreta, Sandy isi da seama ca era urmarita de cei trei, de care scapa pana la urma. Nu prea intelege ce tot are toata lumea cu "indragosteala", oarecum o si amuza, ea aranjandu-se asa mereu pentru vizita in frumoasa sa gradinita.
Seara, inainte de culcare, in timp ce il ajuta pe tatal ei sa isi coasa o camasa, Sandy ii spune ca ii pare rau ca acesta si-a facut atatea griji din pricina ei si ca acum se gandeste foarte bine la consecintele actiunilor sale, mai ales de cand a primit narcisele de la contesa. In plus isi doreste ca niciodata sa nu se desparta de tatal sau, pe care il iubeste foarte mult.
George (pustiul inalt care are o caciula pe cap) se preface ca si-a prins piciorul sub niste lemne, in timp ce Charles (blondutul) si David(grasutul) ii leaga lui Sandy o ata de geanta. Spera astefel sa o gaseasca, dar Tambour observa ata si David se alege cu cateva zgarieturi de la o vulpe in a carei vizuini a vrut sa intre. Sandy crede ca a scapat de ei, dar acestia nu o scapau din ochi. Si, din pacate, in cele din urma o gasesc si incercand sa afle secretul cu forta incep sa distruga gradina. Cand Charles vrea sa distruga narcisa, Sandy il cheama in ajutor pe Tambour, dar acesta cade din pacate in prapastie si nu o poate ajuta. Norocul ei este insa un strain care apare din senin si le cere baietilor sa inceteze. Cand Sandy il intreaba cum se numeste, acesta ii raspunde simplu: printul din gradina misterioasa, dupa care adauga ca, fiind si putin magician i-a comandat putina ploaie pentru gradina. Cat Sandy se scutura de praf acesta dispare si ce mult i-ar fi placut sa mai vorbeasca putin cu el!! Inima ii batea cu putere si pentru prima data un sentiment nou punea stapanire pe Sandy.

0 comments :

Trimiteți un comentariu