duminică, 5 iunie 2011

Il guardiano dei porci (Paznicul porcilor)

Cea de-a doua poveste pe ziua de azi, vine tocmai din Danemarca - un basm cu print si printesa:D  !!



video youtube

Rezumat:
A fost odata ca niciodata un print. Acesta locuia intr-un castel micut in Danemarca. Era fosrte trist, caci isi pierduse parintii si tot avutul sau erau un trandafir si o privighetoare. Se gandea ca poate ar fi mai fericit daca si-ar gasi sufletul pereche.

Putin mai departe de castelul sau mic era un castel mare unde traia o printesa frumoasa si foarte vivace, alaturi de parintii sai. Intr-o zi aceasta merse cu parintii la un bal si tracand pe langa micul castel tanarul print o zari. Se indragosti pe loc de ea si hotari sa o astepte pana se va intoarce pentru a o vedea din nou, dar cum timpul a trecut si s-a facut deja dimineata urmatoarei zile, tanarul adormi in usa castelului sau. Cand insa caleasca printesei trecu prin fata castelului, acesta se trezi si zarindu-l printesa il placu si ea.
Printul hotari sa mearga la marele castel si sa ceara mana printesei. Mai intai merse la rege si ii aduse trandafirul drept cadou. Pentru el acel trandafir era foarte special. Crestea pe mormantul parintilor sai si inflorea o dtaa la 5 ani. Mai mult, parfumul sau te facea sa uiti toate grijile. Regele insa azvali floarea si il refuza categoric. Atunci, printul merse la regina, ducandu-i in dar, pentru printesa, frumoasa pasare pe care o avea. Nici regina nu il vru, aceasta dorind alt fel de cadouri pentru fiica sa.
Nici de data aceasta printul nu se dadu batut. Merse la rau si punandu-si putin mal pe fata se prezenta la palat cautand o slujba. Regele il numi paznic la porci si astfel, tanarul reusi sa fie in preajma printesei. Traind intr-un castel mic si modest, printul era obisnuit cu munca si avea grija de porci. El modela si vase avand un talent deosebit. Realiza un vas care "canta".
Printesa auzi cantecul suav si vru sa stie cine canta. Afland despre vas vru sa il cumpere. Trimise din nou o doamna de companie pentru a afla cu cat putea cumpara vasul respectiv si aceasta ii raspunse ca vasul nu era de vanzare, dar il putea obtine daca ii dadea 10 saruturi paznicului. Printesa trimise dupa paznic si intai ii oferi 10 saruturi din partea domnisoarelor de companie. Dar acesta refuza categoric, asa ca, intr-un cerc facut de domnisoarele de companie tanara printesa accepta oferta paznicului.
O furtuna se isca din senin si cand sa ajunga la al 8-lea sarut regele aparu insotit de regina si ii intrerupse. Tocmai atunci ploaia incepu sa cada si curata fata tanarului print. vazand cine era de fapt paznicul printesa fu foarte fericita si in cele din urma cei doi se insurara si traira fericiti.

0 comments :

Trimiteți un comentariu