miercuri, 8 iunie 2011

Setul Albei ca Zapada

Bunaaa!! :) De curand am intrat intr-o comunitate foarte calda, creativa si care promoveaza concursuri (ce de c-uri nu?:P): CDB (Clubul designerilor de bijuterii).... A spus cineva concurs??? Ah, da prezent!! :D Imi place foarte mult!! Sunt oameni calzi si placuti care te fac sa te simti bine si te incanta cu minunatiile pe care le creaza. Si cel mai important este ca fiecare are acolo locusorul lui, suntem ca intr-o tabara de creatie, sau o mica expozitie handmade in care fiecare are vitrina lui, cu creatii. I love it!!



Bun.. si am ajuns acolo tocmai la timp ca sa particip la concursul Mireasa anului 2011 !! :D Ce provocare!! Am pus mana pe sarma argintata, am conceput eu modelul si, dupa ce am terminat prima piesa, mi-a cazut sub dulap si s-a evaporat!!! Nici acum nu am gasit-o =)). Asa ca, neputand sa stau degeaba am zis sa fac altceva si terminand acel proiect am realizat acest set crosetat:

 

Si l-am rugat pe "zanul" Dodo sa ma ajute cu pozele (in stanga este colierul si pe "manechin" sunt cerceii). Cum am lucrat si cu ce: fir bumbac subtire (de Sibiu), croseta metalica de 1 - pentru colier si fir de bumbac mediu - croseta de 2.5 la cercei.
Tortitele si sistemul de prindere sunt placate du argint. Modelul florilor este nascocit de mine (cerc magic- 10 ochiuri, intr-un ochi lucram sc-hdc-dc-hdc-sc, urmatorul sl st)*. Mai multe poze (apasati ca sa le vedeti mari):

 

* sc- simple crochet (piciorus)
hdc -half double crochet (jumatate de doua picioruse)
dc - double crochet (doua picioruse)

6 comments :

Maria spunea... [Raspunde]

“Nu poţi să vezi zâne dacă nu eşti zănatic” spunea Nichita Stanescu...
Eu cred ca tu le vezi, dar esti smerita si ne spui ca ai creat acest set crosetat pentru Alba ca Zapada... :)

Succes! Este un set adorabil, diafan! Ca pentru zane! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Maria

draga mea.. un "zan" sigur este in pozele de mai sus. Asa il mai alintam noi pe Dodo - zanul Dodo:)
iti multumesc mult pentru ce mi-ai scris - setul e facut anul trecut (2011) si mi s-a facut asa putin dor sa mai rasfoiesc printre filele blogului - uneori am fost asa prinsa in proiecte incat abia am reusit sa ma bucur de ceva creat .. ca am trecut la altceva. :P
Frumos spunea Nichita Stanescu... si adevarat!

Diana spunea... [Raspunde]

Zânul sau Albul ca Zăpada. :)
Frumos setul; foarte fin.
Spor in toate cele! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana vai ce timpuri, sau ce vremuri :)))..
Ah... stii ca inca nu am gasit perluta din proiectul pe care il incepusem cu sarma argintata? :O. Parca s-a evaporat....
:))

Apropo de "zan". Porecla asta si-a atras-o dupa ce a fost Ralu domnisoara de onoare la nuta uneia dintre colegele ei. Pe atunci Do avea deja "cucuiul" de pe capusor si tot incercam sa il protejez aranjandu-i parul cat mai bine (pentru ca e bine sa nu fie indepartate pana cand nu pun probleme - genul acela de lipoame). Si vine Ralu acasa de la nunta cu un saculet de organta ... Dodo fal fal fal din codita ("ce mi-ai adus" =))) like) si nu mai stiu cum i-a aterizat saculetul pe cap. si a devenit Zan..:))))
haha... ce amintire:P.

pupici!!! :*

Diana spunea... [Raspunde]

Daaa! Ce amintire! <3
Cred ca ai si tu un maaare buchet de amintiri si, din cand in cand, un fir de amintire iese in evidenta. Ce rau imi pare ca nu prea le-am facut fotografii blanosilor nostri! Sigur, in cazul celor mai multi nu am avut cu ce sa ii fotografiem... :)
Zi frumoasa iti doresc! <3
Spor la scoala! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da... probabil cele mai minunate amintiri sunt cele fara fotografii (pentru ca, vorba aceea, nu putem sta cu aparatul de gat, sau nu il avem atunci la indemana ... dar avem noroc si totusi mai prindem cate ceva si in poze:P.)

Ah iti multumesc!! de luni incep :)))

Trimiteți un comentariu