luni, 27 iunie 2011

Concurs "Sandy Belle si Lydie" - Premiul publicului (27-29 votare)

Buna!! Iata a venit momentul sa spunem STOP inscrierilor si START votul publicului. Acesta se va desfasura atat aici pe blog (in poll-ul din stanga - se afla sub bannerul de concurs), cat si pe facebook, pe pagina Copilarim.


Iata si care sunt raspunsurile pe care participantii la concurs le-au dat provocarii noastre . Va invitam sa le cititi cu atentie si puteti vota pentru mai multe raspunsuri, daca va plac :). Pe 30 iunie vom anunta castigatorii la toate categoriile de premii. Multa bafta!!!

1. Alexandra
Buna, va scriu pentru a participa la concursul  de pe blog. Iata intrarea mea:

"In calatoria pe care o facea pentru a cauta Floarea cu sapte culori, Lidia ajunge in frumoasa Scotie. Plimbandu-se pe langa un lac strajuit de un castel foarte impunator, observa cum Cador devine foarte atent iar Cathy se ascunde langa ea. Dintr-un tufis apare un catel mare, maro care se opreste drept in fata lor, uitandu-se atent la Cador. Imediat este urmat de o fetita cam de varsta Lidiei, cu doua codite in vant care il striga: Tambour!! unde ai fugit? Asteapta-ma.
Cele doua fete fac cunostinta si astfel, Lidia si Sandy devin prietene si sunt cu atat mai bucuroase cu cat ambele iubesc foarte mult florile. Sandy ii povesteste ca are o gradina misterioasa care, privita de pe deal pare a fi o floare cu sapte culori. Ea ii arata Lidiei gradina si amandoua sunt de acord ca este intr-adevar superba. Din pacate nu este floarea pe care o cauta Lidia, aceasta fiind nevoita sa plece mai departe in calatoria sa, dar nu inainte de a-i da lui Sandy drept amintire o garofita.. Aceasta inseamna in limbajul florilor: vitejie. "  

 2. zana buna (ioana)
buna copilarim!! imi place foarte mult concursul realizat de voi si m-am hotarat sa incerc si eu sa ma joc cu voi. sper ca am reusit si sa va placa:

"sandy pleaca la paris in cautarea lui mark. se intalneste cu lidia langa catedrala NOTRE DAME si admira impreuna impunatoarea cladire. fiecare era in cautarea cuiva, sau a ceva.. a lui mark, a florii magice... si in plus amandoua isi pierdusera parintii. foarte multe lucruri le legau si astfel s-a legat o prietenie profunda.
plimbandu-se prin paris au uitat putin de probleme, de persoanele care le provocau si au hotarat sa tina legatura si sa se reintalneasca atunci cand vor reusi sa isi implineasca visele.
s-au despartit in fata unei piete de flori si fiecare a oferit cate o floare celeilate. sandy un trandafir roz- simbol al prieteniei si lidia o margareta, tot roz (nu te voi uita). dupa care fiecare si-a continuat calatoria.""

3. Victoria G
Atasez si eu scurtul meu rezumat ;)) :

"Sandy avand o legatura aparte cu florile ( aici ne putem aminti episodul in care planteaza o floare, aceasta aducandu-i aminte de mama sa  ) afla despre Lydie, despre toate lucrurile frumoase pe care le-a facut si indrazni sa ii scrie. Astfel, cele doua persoaneje de poveste incep a comunica prin scrisori si astfel se cunosc mai bine.
Ulterior, Sandy a hotarat cu tatal sau sa  ii faca o vizita prietenei sale. Sandy ii povestise tatalui sau tot ce stia despre Lydie si acesta fu si el fascinat de povestea uluitoare in care protagonista era o tanara domnisoara de varsta fiicei sale.
Acestia au pornit in scurta calatorie care avea sa se sfarseasca printr-o amintire de neuitat. Dupa putin timp au ajuns la Lydie. Aceasta i-a intampinat cum se cuvine,  bunicii sai fiind bucurosi sa afle ca mai exista persoane bune ca si nepoata lor. Ei ii servira cu prajiturele si ceai.
Tatal lui Sandy ramasese de vorba cu dansii iar Lydie si Sandy s-au dus in gradina pentru a povesti. Acolo Lydie ii povesteste in amanunt despre toate florile pe care le are si ii da o carticica in care sunt trecute florile cu semnificatiile lor, aparte. Sandy era foarte bucuroasa pentru ca a putut fi alaturi de Lydie in aceea zi si drept multumire pentru toate lucrurile frumoase povestite aceasta o imbratisa tare si ii spuse ca nu va uita niciodata ce stie de la ea si ii promite solemn ca si ea va ajuta la raspandirea  infloririi planetei :P .
Facandu-se timpul de plecare cele doua protagoniste ale episodului meu ;)) isi iau ramas bun .
Lydie inainte sa iasa din gradina vazu  o floare mov intr-un ghiveci, intr-un colt retras si isi amintii care este semnificatia acestei flori si zambind ii dadu  drept semn al prieteniei lor acel liliac mov  ( acesta semnificand prietenia eterna ). Sandy o imbratisa tare si ii multumi pentru cadou."

4. MaryAna

1)Unde v-ar placea sa se intalneasca?
Mi-ar placea sa se intalneasca in Grecia, pe o insula...
2) Precizati ce floare ati vrea sa ii daruiasca Lidia lui Sandy si ce semnifica aceasta in limbajul florilor.
As vrea sa ii daruiasca un pom - un maslin. Maslinul este simbol al pacii.

5. Laurita mommy, wife, woman :)

Auci ce concurs frumos...uite ca ne-am gandit si noi la o povestioara, care speram sa va placa:)

"Lidia si Sandy s-au intalnit intr-o zi torida in Parcul Guell din Barcelona. Sandy tocmai terminase de scris Povestea Calatoriilor si, bucuroasa ii spuse Lidiei ca, povestea este una speciala pentru ea, o poveste despre peripetiile Lidiei in calatoriile ei prin lumea larga, vazuta prin ochii bunei sale prietene Sandy. Lidia era asa de bucuroasa, ii multumi lui Sandy pentru gestul ei si, drept recunostinta, scoase din Ghidul Lumii, pe care il avea tot timpul la ea, o floricica pastrata dintr-o calatorie aparte. Era o crizantema -simbolul unei prietenii unice ."

6. Ramsmade

 Sandy bell, aflata in cautarea mamei sale, ajunge in Romania..urmand o pista afla ca aceasta s-ar putea afla in frumosul oras Brasov. Cu inima plina de speranta ea calatoreste pana acolo, ajungand la o casa frumoasa, cu lemn de cires...aflata chiar la poalele Tampei.
Se apropie timid, dar cu multa speranta si ciocani la usa. Aici dadu peste o fata blonda, draguta care o intampina cu un zambet larg. O pofti inauntru si astfel Sandy afla ca mama ei a stat acolo, dar a plecat de ceva vreme. Afla ca pe fata blonda o cheama Lidia si accepta cu bucurie o plimbare prin gradina acesteia. Astfel in spatele casei i se infatisa o gradina minunata, in culori de alb, roz si galben...o gradina atat de parfumata incat te ametea. Aceasta plimbare indulci un pic tristetea ca nu si-a gasit mama, dar hotari sa plece cu tot mai multa speranta si sa caute in continuare.
Lidia ii darui la plecare o floare dn gradina sa, sa-i tina companie pe drum. Ii oferi o floare de iris pentru ca simbolizeaza credinta, credinta ca intr-o zi ca gasi ce cauta.

4 comments :

KaBea spunea... [Raspunde]

Placut si votat povestioara cu nr. 5.Bafta!Frumos concursul!Pup.

copilarim spunea... [Raspunde]

:D Poate mai fac si altele in viitorul apropiat.. sa vedem cum stau cu timpul:D

MaryAna spunea... [Raspunde]

Foarte frumoase povestile! Sper sa mai faceti si alta data concursuri la fel de interesante!!

copilarim spunea... [Raspunde]

:) si noua ne-a placut foarte mult sa le citim. te mai asteptam:P

Trimiteți un comentariu