vineri, 10 iunie 2011

05. La révélation (Revelatia)

Fiecare episod este impartit in 3 parti! Rezumatul il gasiti la final si voi adauga functia "aflati mai mult" dupa prima parte a episodului, pentru a nu incarca foarte mult pagina principala cu articole:).


Update!! (13.06.11) 2017:
Voi pastra si episodul in varianta in care l-am publicat prima data - dar am o surpriza pentru voi: episodul cu subtitrare. Pe masura ce le voi gasi urcate pe internet le voi adauga si in celelalte articole:

via trilulilu


Varianta in franceza, fara subtitrare:

Rezumat:
Oricat de mult s-a straduit Sandy sa tina secreta gradina, Charles, Georges si David au descoperit-o si noroc cu tanarul misterios care a aparut la timp, altfel cine stie ce s-ar fi intamplat cu narcisa, pe care Sandy o pretuia atat, simbolidand pentru ea imaginea mamei.
In pauza la scoala, Sandy se gandeste la tanarul misterios care i-a salvat gradina si la faptul ca nici un strain nu se inscrisese la scoala. Trezind-o la realitate, i se alatura Carol si Laura. Cele doua vor sa stie motivul schimbarii lui Sandy si pleaca impreuna sa se plimbe. Charles insotit de cei doi prieteni apare de dupa niste copaci si o loveste pe Sandy cu mingea. El vrea sa stie cine era tanarul care i-a sarit in ajutor.. dar nimeni nu il cunoaste.
In timp ce se plimba prin oras, cei trei baieti sunt opriti de Kitty care vrea sa stie rezultatul anchetei. Baietii ii spun ca Sandy cultiva flori urate, iar Kitty le arunca trei banuti. Nu ii spun nimic de baiatul misterios, nu de alta dar, cum ar fi justificat fuga lor rusinoasa?
Ajunsa acasa, Sandy este intampinata de Maggie si ceilalti doi baietei. Cei mici vor sa se joace cu ea, dar Sandy ii refuza.. Incearca sa iasa pe geam, dar o da de gol Tambour, reuseste sa scape insa cu fuga, pacalindu-i putin pe cei mici.
In drum spre gradina zareste masina familei Wellington care se indrepta spre castel si, crezand ca se intoarce contesa alearga, sperand ca ii va putea spune secretuk - cel putin ea o va intelege. In schimb, este intampinata de majordom care ii recomanda sa plece la joaca, pentru ca nu stie nimeni cand va veni contesa si oricum acel lucru nu o priveste.
Putin suparata, Sandy se intoarce in gradina pentru a planta niste flori cand, din senin apare printul  care asa cum el spune este si magician si apare si dispare cand nu te astepti. El se ofera sa o ajute cu gradina, pentru ca ii placeau florile si astfel incep sa vorbeasca si sa planteze impreuna florile. Sandy il intreaba iar care este numele si raspunsul este acelasi: printul gradinii misterioase. Cand este intrebata la randul ei, Sandy sta putin pe ganduri si apoi raspunde printesa gradinii misterioase. Si amandoi rad copios. Sunt intrerupti insa de un foc de pusca, iar Sandy spune ca trebuie sa fie Domnisoara Kitty si ii spune tanarului unde locuieste, in casa frumoasa de langa lac. Dupa care ii spune si despre castelul de langa lac care apartine contesei de Wellington care are un baiat, Mark despre care Kitty spune ca este logodnicul ei. Printul este de parere ca Kitty a mintit cand, impuscaturile se aud tot mai aproape. Printul o prinde pe Sandy de mana si fuge impreuna cu ea si Tambour pentru ca nici el nu dorea sa o intalneasca pe aceasta fata. In fuga lor niste pasari isi iau zborul si astfel Kitty nu descopera gradina, ocupata fiind sa vaneze.
Cand in sfarsit se opresc din alergat la marginea laculului, baiatului ii cade un caiet din haina - un caiet de schite. Acesta isi dorea sa devina pictor. Sandy isi aminti ca si fiul contesei desena foarte bine - probabil ca isi permitea sa ia lectii cu profesori celebrii.. Apoi se gandi ca baiatul din fata ei nu are aceasta posibilitate, dar in fond toata lumea are o sansa si este sigura ca acest baiat va reusi. Cand este intrebata la ce se gandeste, raspunde simplu ca se gandeste la faptul ca si fiul contesei deseneaza foarte frumos. Intrebata de unde stie, povesteste cum contesa i-a aratat cele mai frumoase desene. Atunci printul ii spune ca daca stie atat de multe poate e si indragostita de acel baiat, care nu este din aceeasi clasa sociala cu ea. Raspunsul lui Sandy este pe masura si ii place mult: suntem ceea ce facem, nu ceea ce posedam. Sandy este foarte incantata cand printul ii propune sa o deseneze si ii propune la randul ei sa ii daruiasca jumatate din gradina ei, dar, cand se intoarce.. Tambour  care fusese langa baiat mai devreme, era singur.
La masa, Sandy isi aminteste vorbele baiatului "sunt un magician, dispar purtat de vantul care bate deasupra lacului" si se gandeste ca poate baiatul a plecat pentru ca ii povestise de Mark.  Cand o intreaba tatal ei ce a facut ziua respectiva, Sandy ii raspunde ca ea nu este ca Laura si Carol  sa vorbeasca toata ziua de baieti. Dar tatal sau si-a dat seama ca Sandy a intalnit pe cineva de care s-a indragostit si au stabilit ca i-l va prezenta pe tanar.
A doua zi, Thomas trecea pe langa castel si zarind un geam deschis se apropie. vazand un tanar imbracat mai simplu umbland cu  trusa de pictura a lui Mark Wellington acesta se alarma si auzindu-l tanarul fugi. Thomas urcat pe motoreta opri in fata casei domnului Kristy si ii povesti cele intamplate. Auzind ce s-a intamplat Sandy isi reaminti ca printul ii promisese ca ii va face portretul, asa ca, imediat ce tatal sau il insoti pe Thomas pentru a cauta o solutie la cele intamplate, pleca spre gradina. Recunoscand lucrurile lui Mark aflate in posesia tanarului misterios, aceasta se supara pe el si luandu-l de mana il trase dupa ea pentru a merge la castel si a inapoia lucrurile. Pe drum insa auzira un cal si, recunoscand-o pe Kitty, tanarul fugi. Sandy insa ramase si infruntand-o pe roscata cea rea, nu renunta la lucrurile pe care le tinea strans in brate, ferm hotarata sa le inapoieze proprietarului de drept ( apropo - mi se pare atat de draguta cum o striga pe contesa in ajutor:P). Cand ajunge insa la castel si bate la usa... ii deschide Mark - care era nimeni altul de cat printul. Iar Sandy nu mai intelege nimic, dar auzind-o pe Kitty care spunea ca baiatului ii place sa rada de oameni si radea de ea ca s-a indragostit ca o prostuta, o lua la fuga, incercand sa scape de durerea pe care o simtea si gandindu-se cum s-a putut insela in asemenea hal. 

0 comments :

Trimiteți un comentariu