duminică, 12 iunie 2011

101 Dalmatieni

Yuuuuhuuu!! Da:) Am trecut de 100 pe pagina copilarim de pe facebook (MULTUMIM), asa ca astazi va scriu despre frumoasa poveste a celor 101 dalmatieni. Daca nu stiti inca despre ce este vorba, cu atat mai bine, iar daca stiti, cu siguranta va va face placere sa ii revedeti.

Retiparire a posterului din 1961, in 1995, photo via
101 dalmatieni  - desenul animat produs de Disney in 1961, este o adaptare a cartii scrise de Dodie Smith The Hundred and One Dalmatians. Daca sunteti curiosi sa cititi mai multe detalii despre cum a fost realizat film, puteti citi un articol destul de complet in engleza aici si varianta mai pe scurt in romana aici. Deasemenea mai puteti afla cateva lucruri interesante de pe pagina de pe imdb a filmului: One Hundred and One Dalmatians.
Ce v-as sfatui sa nu ratati insa este site-ul oficial realizat cu ocazia lansarii dvd-ului - are o multime de "bunatati" - pentru cei care iubesc acest desen si cu siguranta va veti simti rasfatati (unde mai pui ca se poate comanda si dvd-ul daca il doriti in original):

Photobucket
click pentru a accesa site-ul oficial
Despre distributie (vocile) puteti citi mai multe pe oricare dintre legaturile pe care vi le-am lasat mai sus, si, pentru ca tot am adus vorba, eu prefer filmul cu vocile originale, dar, pentru ca stiu ca sunt pe aici si persoane care nu cunosc limba engleza, voi pune si varianta in limba romana (dublata). Filmul l-am gasit impartit in mai multe "bucatele", asa ca, pentru a evita formarea unui articol mult prea lung care sa se incarce foarte greu voi lasa mari doar prima parte in romana, respectiv engleza si restul vor fi micute (dar daca apasati pe ele, exista posibilitatea de a le vedea mari). Deasemenea puteti cumpara filmul de aici, sau aici si il puteti descarca de aici (eng) sau aici (dublat in ro).
Inainte de a trece la film iata piesa Cruella De Vil - compusa de Roger (in film) si Mel Leven (in realitate si interpretata de Bill Lee.


Despre Dalmatieni se mai pot scrie multe: despre filmul care a fost realizat in 1996, sau despre desenul aparut in 2003, despre carticelele care au fost realizate spre deliciul celor mici (si am sa caut sa vad daca mai gasesc exemplarul nostru...), sau pur si simplu minunatele poze cu amuzantii catelusi.
Voi mai revenin asupra subiectului, dar acum ma grabesc sa va las filmul mai intai in engleza, si apoi in romana (via 220.ro si trilulilu):

101 Dalmations
via youtube
101 Dalmatieni (dublat in romana) - indisponibil momentan

Rezumat:
Ei bine, foarte pe scurt, povestea spune asa: Roger, un scriitor si muzician talentat, avea un caine dalmatian pe nume Pongo (sau poate era invers.. Pongo, un frumos exemplar dalmatian, avea ca stapan pe talentatul si zapacitul artist Roger)... Intr-o zi, iesind la plimbare in parc, Pongo o zareste pe Perdita, de reto frumoasa dalmatiana - de retinut ca toti sunt frumosi in acest desen mai putin Cruella de Vil si acolitii sai. Perdita nu era nici ea singurica in parc, ii tinea companie stapana sa Anita. Cei doi catei fac in asa fel incat stapanii lor se intalnesc, indragostesc, casatoresc (acelasi lucru intamplandu-se si cu Pongo si Perdita). 
Viata in casa lor este frumoasa, Perdita urmand sa devina mamica.. cand, intr-o zi, apare vijelioasa nimeni alta decat Cruella - un personaj odios in valuit in fum de tigara (pfffffff) si blanuri naturale. Aceasta vine dupa pui - momentul vizitei sale ii da lui Roger ideea versurilor pentru noul sau cantec. Cand micutii se nasc insa, Cruella revine decisa sa ii cumpere pentru a-si face haina ... Evident este refuzata categoric si atunci ii plateste pe Jasper si amicul sau sa ii fure pe micuti cand parintii insotiti de stapani sunt plecati de acasa.
Toata lumea este ravasita de disparitie si atat Roger si Anita cat si Pongo si Perdita incearca sa afle unde au disparut micutii. Cainii sunt mai norocosi si, cu ajutorul altor caini afla unde s-ar afla micutii si pleaca in cautarea lor. Iarna geroasa le ingreuneaza drumul, dar sunt ajutati de multi noi prieteni si ajung sa se reuneasca cu cei 15 micuti ai lor.. plus ceilalti micuti furati in total 99. 
Urmeaza incercarea lor de a scapa de Cruella cea furioasa si cei doi acoliti ai sai, cu o multime de peripetii (ce emotii aveam cand trec catelusii murdariti de funingine si incepe sa se topeasca zapada... si reusesc in ultima clipa sa se urce in masina cu mobila!!!!). In final ajung acasa cu totii si stapanii hotarasc sa isi construiasca o casa mare pentru a-i putea adaposti pe toti - acest lucru fiind posibil pentru ca Roger castigase o mica avere de pe urma cantecului sau.

0 comments :

Trimiteți un comentariu