miercuri, 8 iunie 2011

03. Les jonquilles du jardin secret (Narcisele din gradina secreta)

Fiecare episod este impartit in 3 parti! Rezumatul il gasiti la final si voi adauga functia "aflati mai mult" dupa prima parte a episodului, pentru a nu incarca foarte mult pagina principala cu articole:).

Update!! (13.06.11) 2017:
Voi pastra si episodul in varianta in care l-am publicat prima data - dar am o surpriza pentru voi: episodul cu subtitrare. Pe masura ce le voi gasi urcate pe internet le voi adauga si in celelalte articole:

via trilulilu



Varianta in franceza, fara subtitrare:

Rezumat:
Dupa ce a primit de la Contesa de Wellington rasadul de narcisa, Sandy a hotarat sa il planteze intr-o gradina secreta, pe care a numit-o gradina sperantei si de unde putea vedea si turnurile castelului. "Daca exista ceva ce nu ne poate fi luat, acelea sunt visele noastre"-spune  Sandy, apoi isi da seama ca narcisa este singura si "florile sunt ca si oamenii, au nevoie de prieteni ca sa poata schimba pareri si sentimente". Asa ca, dupa ce il face pe Tambour sa ii promita ca nu va spune cainelui oierului (hihi) porneste impreuna cu acesta in marea aventura care le va aduce cea mai frumoasa gradina.
Inarmati cu un carucior foarte dragut cei doi pornesc in cautare de flori. In timp ce privea niste flori in apropierea unei vaci (:P) Sandy primeste o coada (de-a doamnei vaci) pe spate.. Crezand ca Tambour se tine de glume, prinde coada... Noroc cu viteazul catel.. ca cine stie ce s-ar fi intamplat.. hehe. Dupa ce reuseste sa incarce caruciorul cu flori, sandy  pleaca spre gradina. Pe drum o ajung din urma Maggie si cei doi pusti  si se urca si ei in carucior, insa, lovind o piatra, caruciorul pierde directia din bietul catel goneste nebun... pierzandu-i din carucior pe cei trei pusti (Maggie fiind convinsa ca Sandy a vrut sa scape de ei) si ajungand in rau. Din fericire nimeni nu a avut de suferit si florile au primit si ceva apa.. ca poate le era sete nu? Ajunsi la gradina, Sandy  si ajutorul sau de baza Tambour au plantat floricelele sub forma unor petale, in centru aflandu-se narcisa. De jur imprejur au carat pietre si astfel gradina a fost gata. Sandy o vede in narcisa pe mama ei si dupa ce isi ia la revedere pleaca spre casa.
Ajunsa aproape de casa o aude pe Maggie plangand si o vede pe mama acesteia vorbind cu tatal ei. De aceasta data nu se mai plange ca fiica ei se joaca cu Sandy ci, din contra, ca Sandy nu s-a jucat cu ea :)) - vorba domnului Kristy: ar trebui sa stie ce vrea, nu? 
Toata seara Sandy a fost un zambet iar de dimineata abia astepta sa pleca impreuna cu Tambour in gradina secreta pentru un picnic cand, o auzi pe Maggie care o striga de jos. Mama acesteia trebuia sa plece in oras si venise sa il roage pe domnul Kristy sa o lase pe micuta in grija lui Sandy. O zi intreaga... ufaaa cum va mai merge Sandy in gradina??
In timp ce se juca cu Maggie, Jimmy si Paul, Sandy se gandea la promisiunea facuta - de a merge in fiecare zi in gradina trecuta si la faptul ca tatal ei o invatase sa isi respecte mereu promisiunile facute. In timp ce cei trei i se urca la propriu in spate... lui Sandy  ii vine o idee: sa se joace dea v-ati ascunselea... in acest mod putand sa scape pentru catve timp de cei trei, sa mearga sa isi viziteze gradina si sa se intoarca exact la timp pentru ca nimeni sa nu fi observat ceva ciudat. Dar, cand credea ca planul da roade, se intalneste cu cei trei baieti mai mari care nu stiu cum sa o linguseasca mai mult pentru a o convinge sa mearga impreuna in vizita la contesa. Desi tuturor parintii le spusesera sa nu mai mearga in vizita la contesa, pana la urma merg (copiii pentru prajituri, Sandy pentru ca ii facea placere compania acesteia). Observand ca tabloul urma sa fie scos de pe perete, Sandy o intreaba pe contesa care este motivul iar aceasta ii spune ca urmeaza sa il trimita la Londra si ca mai mult nu ii poate spune, pentru ca face parte din secretul ei. In timp ce pregatea ceaiul Sanny ii spune contesei ca si ea are un secret, fiind prima data cand nici tatalui ei nu ii spune despre ce este vorba, apoi discuta amandoua despre faptul ca este bine ca unele lucruri sa le tii pentru tine si sa le impartasesti atunci cand este momentul cu cei in care simti ca poti avea incredere.
Contesa de Wellington pleaca apoi, iar copiii se grabesc sa ajunga la caselor lor, ploaia care anunta furtuna incepand sa cada... Sandy ii roaga sa tina aceasta vizita secret si apoi se despart. Ajunsa acasa impreuna cu Maggie se schimba rapid de hainele ude si se aseaza la masa, gandul ei era insa numai la gradina si ii veni ideea ca dupa ce va adormi prietena ei sa iasa pe fereastra si sa mearga la gradina. Micuta insa nu prea avea somn, salvarea a venit cand mama acesteia a venit sa o ia. Sandy nu a mai asteptat insa nici o clipa si a iesit pe fereastra, inarmata cu o umbreluta si, urmata de Tambour, a alergat spre gradina. Cand tatal ei a intrat in camera pentru a o chema sa o salute pe mama lui Maggie aceasta era deja plecata pentru a avea grija de narcisa, asa cum ii promisese contesei. In timp ce Sandy se afla langa narcisa protejand-o cu umbrela, tatal acesteia isi facea griji nestiind unde a putut sa dispara dintr-o data si pe o astfel de vreme.

0 comments :

Trimiteți un comentariu