marți, 7 iunie 2011

Ambasadoare Umbrela Verde

 
Am inceput saptamana foarte frumos!! Ieri va povesteam despre noua provocare pentru care am incercat sa fiu sursa de inspiratie si sper ca am reusit! Ei bine tot ieri am avut bucuria sa devin oficial ambasadoare Umbrela Verde
Nu ne cunoastem de foarte multa vreme ce e drept, dar de cand am aflat de existenta proiectului (am gasit adresa site-ului vizitand un blog tare drag mie, despre Japonia) numai lucruri frumoase s-au intamplat. De pilda am aflat unde pot sa "scap" de acumalatorii vechi de la laptop - nu, nu la gunoi!! De mult cautam solutii si pe site-ul lor puteti gasi foarte multe solutii si raspunsuri la intrebari.
Apoi ne-am intalnit si pe Facebook, unde incerc sa ii sustin (puteti gasi pagina lor la preferinte pe contul nostru de Facebook ;P).


Acum cateva zile, vizitand eu ca deobicei Umbreluta Verde mi s-a parut ca imi vad numele scris in una dintre postari... m-am mai uitat odata si asa era:


Iar luni, am aparut si eu pe pagina Ambasadorilor - asa ca daca vreti sa cititi mai multe si sa ii cunoasteti si pe ceilalti ambasadori apasati pe pagina de mai jos:

Photobucket

Sambata va spuneam ce vreau sa fac eu de Ziua Mediului (duminica 5 mai) - ei bine chiar am reusit sa imi "dragalesc" 2 azalee, o poinsettia, un ficus, un trandafiras mic si rosu, o gerbera si o tufa simpatica ale carei floricele mici si mov ma binedispun instantaneu (ultimele 2 sunt primite de suri a mea si adoptate de mine:P). Voi ce ati facut?

Va las si mai jos interviul (am uitat sa va spun ca si Dodo este ecologist si respecta natura!!). Multumesc inca o data si sper sa ne intalnim cati mai multi la umbra verde si racoroasa sa respiram aer curat, sa zambim naturii si ea sa ne zambeasca inapoi!

Interviu aparut pe pagina de Facebook a Umbrelei Verzi, luni, 6 iunie 2011:
Ruxandra Tetiu 



 Ruxandra Tetiu a fost printre primii membri ai comunitatii noastre. Urmareste subiecte ECO si este blogger partener al Umbrelei Verzi.

Blogul ei se numeste Copilarim si este dedicat celor care iubesc si pretuiesc copilaria si nu renunta la copilul din ei.

Haideti sa aflam mai multe despre un om frumos, cald, care iubeste si respecta natura :)






1. De ce ai ales sa faci parte dintr-o comunitate de ecologisti?

In primul rand pentru ca am gasit-o! Si ma bucur ca s-a intamplat asa. Pot spune ca sunt ecologista dinainte de a afla de existenta acestui termen. Am copilarit respectand natura si traind in armonie cu ea si pentru o perioada chiar nu am resimtit atat de tare diferenta intre "tara" si "oras", eu traind la oras.
Apoi s-a intamplat ceva, oamenii s-au schimbat. Nu toti, dar majoritatea. Au "uitat" sa colecteze "maculatura", sticla, plastic... Au uitat sa ingrijeasca gradinile de langa blocuri, sa arunce gunoiul in cos, nu pe langa, sa respecte natura si pe ceilalti oameni. Eu am resimtit destul de acut aceasta schimbare, indiferenta si zidurile de care m-am lovit de cate ori voiam sa scap de maculatura, baterii uzate, plastic etc.
Din fericire insa comunitatile de ecologisti au reusit sa castige din terenul pierdut si parca incepe sa se mai schimbe ceva, in bine. Si cand v-am descoperit, m-am alaturat cu placere voua!

2. Crezi ca sunt importante dezbaterile online despre protectia mediului? De ce?

Dezbaterile sunt importante (online si in general) atata timp cat au o finalitate productiva si pozitiva.
Eu nu prea agreez dezbaterile pentru ca in general ma obosesc si nu prea obtii nimic la final. Totusi, acest caz este diferit, deoarece in comunitatea ecologica lumea este interesata de binele planetei si, prin aceste dezbateri, se incearca gasirea celor mai bune solutii - discutand, aducand argumente pro si contra se pot obtine rezultate foarte bune.

3. Ce parere ai de voluntariat? Ai avut timp sa te implici in actiuni?

In vremea copilariei mele nu se numea chiar voluntariat, dar era acelasi principiu. Imi amintesc cu placere cand alaturi de colegii de clasa "evadam" in padurea din orasul nostru sa culegem castane. Era voluntariat, nu? Sau cand participam alaturi de altii copii si vecini la curatenia de toamna in parcul si spatiile verzi din cartier, sau la scoala.
Da... am participat mai ales in copilarie la astfel de actiuni. Acum imi este ceva mai greu sa ma implic fizic in actiuni de voluntariat, poate in viitor voi reusi mai mult...
Incerc insa prin intermediul blogului de care ma ocup sa dau o mana verde de ajutor.

4. Ai vrea sa transmiti un mesaj catre comunitatea Umbrela Verde? Daca da, care ar fi acesta?

Ma bucur mult ca v-am intalnit!! Este formidabil sa stii ca nu esti singurul care iubeste si respecta natura.Mesajul meu este : Sa nu va lasati descurajati de zidurile de gunoi si indiferenta si deseuri de care ne lovim zilnic.
Exista o vorba inteleapta: "unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea creste si dusmanul nu sporeste".
 

4 comments :

Mihaela Chirtes spunea... [Raspunde]

Felicitari !!! Esti asa activa si reusesti sa te implici in multe proiecte interesante :) Imi place cum vorbesti despre reciclare si voluntariat, asa... din inima... se vede ca te pasioneaza nu doar de dragul tendintei din ultima perioada :D
Succes la toate :)

copilarim spunea... [Raspunde]

Iti multumesc frumos Mihaela!! Asa este, nu prea le am cu tendintele :)).
Iti multumesc mult pentru urari si iti doresc si tie sa ai mult succes! Imi plac foarte mult felicitarile tale de poveste si iti doresc sa faci cat mai multe!!:P

Flaviu spunea... [Raspunde]

Cred ca esti cea mai verde ambasadoare din blogosfera!Felicitari pentru implicare!
Te rog sustine si articolul meu scris pentru "Umbrela Umbrela Verde | Ambasadori in blogosfera" pe facebook (concurs pentru un mediu mai curat - pana in 3 iulie a.c., inclusiv) accesand linkul de mai jos.
In ordine alfabetica ma gasesti unde scrie FLAVIU, bifezi casuta din dreptul numelui meu si in josul paginii apesi VOT si gata.
http://www.facebook.com/umbrela.verde?sk=app_20678178440
Multumesc! Oricand ai si tu nevoie, cu placere!

copilarim spunea... [Raspunde]

Flaviu iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Din pacate eu am votat deja (articolul acela cu marul - probabil ca stii la ce ma refer) si se poate doar o data, dar voi share-ui articolul tau pe pagina Copilarim de pe Facebook! :)

Ti-am citit articolul si mi-am amintit de vremurile cand ieseam la iarba verde! Ce frumos era!! Atunci cei care faceau mizerie erau exceptii, acum e regula. Sper ca pe viitor sa devina exceptii spre "pe cale de disparitie":)! Bafta!!

Trimiteți un comentariu