miercuri, 15 iunie 2011

08. Quel incroyable anniversaire (O zi de nastere de neuitat)


Avand in vedere faptul ca am gasit serialul cu subtitrare, voi posta mai intai varianta aceasta urmand ca, dupa  "aflati mai mult", sa gasiti varianta fara subtitrare (pentru ca stiu cateva persoane care prefera sa vada serialul asa) si rezumatul.
Actualizare 2017- in spaniola si italiana via dailymotion:



Varianta in italiana franceza, fara subtitrare:

Rezumat:
 Dupa ce Clive - pictorul faimos pe care familia lui Kitty il finaintase, ii spune lui Mark ca picturile acestuia nu au suflet, acesta din urma incepe si picteaza mai mult sperand sa ajunga candva un pictor renumit.
Intr-o zi, in timp ce picta, afla ca tatal sau, contele, fusese nevoit sa vanda o parte din pamanturi si, in timp ce Sandy ii aduce ustensilele pentru pictat, Walter il sfatuieste sa isi asume responsabilitatile ca fiu unic al contelui si contesei.
Dupa ce salveaza un cal superb, alb si drept multumire primeste o palma de la Kitty, Sandy, afland cu aceasta ocazie ca ziua lui Mark se apropia, hotaraste sa ii faca si ea un cadou, original.
Tatal lui Kitty ajunge acasa la timp pentru a afla ca nu fusesera invitati la aniversarea lui Mark - atunci ii vine o idee care bineinteles o bucura pe fiica sa: sa ii organizeze ziua lui Mark si astfel se prezinta cu toti cei care urmau sa se ocupe de eveniment acasa la familia Wellington. Mark insa hotarase sa nu isi serbeze ziua, avand in vedere starea materiala - parintii sai fusesera nevoiti sa vanda terenuri si bunuri. El ii povestise aceste lucruri lui Sandy si, cum aceasta ascultase ceea ce tatal lui Kitty ii spusese - ca pentru a-si pastra credibilitatea trebuie sa pastreze aparentele si sa isi serbeze ziua, se ofera sa ii organizeze impreuna cu ceilalti copii o aniversare de neuitat (spre marea " bucurie" - a se citi necaz- a domnului Scheirer ). 
Tatal lui Kitty nu se lasa insa, organizand pentru aceeasi zi o receptie la care a invitat toate familiile importante, Mark fiind invitatul principal - astfel spera ca aceasta aniversare sa fie considerata si petrecere care sa anunte logodna dintre tanarul conte si fiica sa.
Cu toate acestea Sandy nu vrea sa se dea batuta si continua sa caute cea mai buna solutie pentru a organiza petrecerea surpriza. Cand Maggie apare pictata toata pe fata, insotita de mama ei care bineinteles era suparata pe Sandy - acesteia din urma ii vine o idee: sa rganizeze un bal mascat, care sa sarbatoreasca pictura si sa fie un fel de sarbatoarea cu portile deschise la care sa participe toti cei din oraselul lor. Aceasta idee i se pare buna si tatalui lui Sandy si aceasta isi pune in aplicare planul ajutata si de colegele ei, micutii prieteni si familia Scott. Mark merge in orasel unde face cateva portrete si face cunostinta cu localnicii, iar domnul Scott, imbracat festiv anunta serbarea ce urma sa aiba loc sambata la castel.
Sambata seara, la resedinta familiei Scheirer totul era imbracat in lumini si fast si invitatii soseau la receptia organizata in cinstea zilei de nastere a lui Mark. Kitty era bineinteles nerabdatoare in timp ce tatal sau tinea sa le precizeze invitatilor ca serata este organizata in cinstea logodnicului fiicei sale. Cand o asigura pe aceasta ca Mark nu va intazia sa vina, la castelul Wellingtonilor se sprinsera luminile si balul mascat incepu. 
Mark primise cadou din partea parintilor o cutie cu prajituri facute de contesa si un bilet in care ii transmiteau toata dragostea lor. El imparte bucuria si prajiturelele cu Sandy dupa care se alatura celorlalti invitati si danseaza si se simt bine. Acest moment va ramane pentru totdeauna in amintirea lui Sandy si poate ca Mark il va si picta candva:).

0 comments :

Trimiteți un comentariu